AcasăNewsCutremurător! Încă un „cămin al groazei” descoperit în Voluntari - oameni ținuți...

Cutremurător! Încă un „cămin al groazei” descoperit în Voluntari – oameni ținuți în sere! Ce spune patronul! – VIDEO

sursa foto: captură video Antena3

Cazurile cu nereguli descoperite în privința unor cămine destinate îngrijirii bătrânilor par că nu se mai termină. După ce zile la rând s-a vorbit despre scandalul „azilelor groazei” din Ilfov, apar noi date cutremurătoare, cu o nouă situație ajunsă în atenția opiniei publice.

Încă un „cămin al groazei” a fost descoperit joi seară în Voluntari, beneficiarii fiind ținuți în sere, anunță vineri Antena3. Conform sursei citate, e vorba despre Căminul Sfântul Andrei din Voluntari, centru care funcționa fără licență.

Potrivit site-ului postului TV, nu mai puțin de 26 de beneficiari ar fi fost găsiți de autorități în serele din curtea imobilului, oamenii fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Citiți și: Reacţia lui Ciolacu după noul „azil al groazei” din Mureş, cu adulţi şi copii malnutriţi. Locul era plin de muște, fecale și sânge (VIDEO)

sursa foto: captură video Antena3

Patron: Ce să explic când nu știu despre ce este vorba?

S-au aflat și primele declarații ale patronului acestui centru. Bărbatul susține că serele nu sunt în proprietatea lui. Și s-a declarat mirat în momentul în care jurnaliștii i-au spus că au dovezi că bătrânii erau cazați acolo.

„Nu am ce să explic… Ce să explic când nu știu despre ce este vorba?”, a spus acesta.

Totodată, bărbatul susține că autoritățile au fost în control la centru, și că au fost primite, în urma acestor controale, amenzi ca urmare a câtorva nereguli.

„Eu sunt în procedură de relicențiere! Nimic altceva. Și am întârziat din cauza constructorului. Ce vreți să fac? Serele sunt pe alt teritoriu, nu pe teritoriul meu. Deci în contractul meu nu am acel teren în administrare”, a mai declarat patronul.

Ce a anunțat IPJ Ilfov

După verificările de la căminul din Voluntari, IPJ Ilfov a anunțat că polițiștii au dat amendă de 10.000 de lei. În cazul de față s-a deschis dosar penal și se fac cercetări pentru infracțiunile de exercitare, fără drept, a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă.

Așadar, autoritățile continuă cercetările.

„La data de 27 iulie a.c., polițiștii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcționează o asociație, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice.

În cadrul verificărilor efectuate, asociația nu a putut pune la dispoziție o licență valabilă de funcționare.

În cadrul activităților, au fost informați reprezentanți ai Prefecturii Ilfov, precum și personalul specializat din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competență.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu, context în care au deschis un dosar de urmărire penală, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă.

De asemenea, în cadrul verificărilor, polițiștii din Voluntari au aplicat o sancțiune contravențională, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 2, alin. 3 și art. 3, pct. 2 din H.G. 301/2012”, a transmis vineri, 28 iulie, IPJ Ilfov într-un comunicat.

author avatar
Andrei Coman
439 afisari

8 COMENTARII

    • Sunt convins, ca acei bătrâni care au fost aruncați în acele lagăre, au odraslele angajate în multinaționale adepți ai usr,care își privesc viitorul strălucitor pe trotineta

  1. ,,A fost descoperit inca un camin al groazei!,, Caminele astea trebue descoperite ,nu le are nimeni in evidenta si nu sunt controlate periodic?Buba e acolo sus la ,,moastele de la Cotroceni..Presedintele nu e capabil de nimic ,in 9 ani nu a facut nimic bun ,,Ma voi implica personal la inchis capacitati de productie a energiei elecrtrice voi intari flancul estic Paranoia cat casa !

  2. Serviciile mai arunca perdele de fum speculand situatiile groaznice, cinismul specialilor nu are limite, ordinul de la stapani trebuie executat, iar cand va pleca stapanul Uncle Sam si o sa vanda la schimb Romania ce se va intampla cu securicii romani lasati in bratele Ursului? Se vor reprofila… O vor iubi toti pe Maria Zaharova …:)) Serghei Lavrov o sa fie seful lor… Americanii au distrus Romania si prostii nu vad, dar nu au nici putere, ii tine Ambasada cu lantul legati nu sufla in special de frica …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger