AcasăNewsO noua bacteria ucigasa pandeste din hamburgeri

O noua bacteria ucigasa pandeste din hamburgeri

Intoxicatia cu bacteria E.coli a unor copii, in nordul Frantei, a fost provocata de hamburgerii congelati fabricati de societatea SEB, potrivit rezultatelor analizelor anuntate luni de ministerele Alimentatiei şi Sanatatii, relateaza AFP.

Tulpinile de virus descoperite la analizele efectuate asupra copiilor au fost izolate şi in analizele eşantioanelor de hamburgeri, intre care se afla tulpina E.coli O157″, anunta cele doua ministere. Ca masura de precautie, societatea SEB a procedat, deja, la retragerea lotului incriminat şi loturilor precedent şi urmator. Aceste analize confirma, de asemenea, ca bacteria respectiva, E.coli O157, este diferita de tulpina bacteriana O104:H4, care a cauzat moartea a 39 de persoane in Europa, dintre care 38 in Germania.

Potrivit ministerelor, opt copii au fost internati in Lille, cu cazuri de sindrom hemolitic şi uremic (SHU), iar „şase sunt spitalizati, in continuare”. „Analizele au confirmat ca, la şase dintre ei, sindromul a urmat unei intoxicatii alimentare, cauzata de o forma rara de tulpina de E.coli”. Autoritatile din Lille anuntau luni, la prânz, ca opt copii au putut sa fie externati, in timp ce un baiat, in vârsta de doi ani, era, in continuare, in coma, intr-o stare stabila. Anchetele vor continua, pentru a stabili originea contaminarii hamburgerilor cu aceste bacterii.

 

457 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger