AcasăNewsO noua avertizare meteo de canicula

O noua avertizare meteo de canicula

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis, joi dimineata, mai multe avertizari meteo de canicula.

Astfel, in cursul zilei de joi va exista cod portocaliu de canicula pentru mai multe judete din zona de vest a tarii. Sunt asteptate 39 de grade Celsius si un disconfort termic deosebit de accentuat in Satu Mare, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin si Mehedinti.

In restul tarii vremea va fi, de asemenea, caniculara, cel mai multe dintre judete, inclusiv municipiul Bucuresti, aflandu-se sub avertizare meteo cod galben. Sunt asteptate 35-37 de grade Celsius, mai ales in regiunile de campie si podis. Indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Vineri, 24 iulie, o mare parte din tara se va afla sub avertizare meteo cod galben de canicula. Sunt asteptate temperaturi de pana la 38 de grade Celsius mai ales in zonele de campie si podis.

Iar specialistii de la ANM anunta ca perioada de canicula este departe de a se fi incheiat. „Valul de caldura va persista si in urmatoarele zile, iar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul, nordul tarii si in zonele de munte”, este mesajul transmis de specialistii ANM.

author avatar
Cristi Ionita
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger