AcasăNewsO nouă alertă de la meteorologi! Zonele aflate sub COD GALBEN de...

O nouă alertă de la meteorologi! Zonele aflate sub COD GALBEN de vreme rea

Vremea continuă să fie capricioasă, motiv pentru care meteorologii au emis o nouă atenționare prin care anunță în ce regiuni ale țării se vor semnala, în orele următoare, fenomene specifice instabilității atmosferice.

Atenționarea COD GALBEN va intra în vigoare în aproximativ o oră, mai exact la ora 12, și va rămâne valabilă până după lăsarea serii, respectiv la ora 23.

În intervalul avut în vedere, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie se așteaptă să apară perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, dar și căderi de grindină. ”Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, se menționează în textul atenționării meteo.

Zonele aflate sub COD GALBEN (foto: site ANM)

Zonele aflate sub incidența avertizării COD GALBEN – redate grafic pe harta atașată – sunt cea montană, jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei și sud-vestul Transilvaniei și al Moldovei, însă ANM transmite că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul țării, dar pe arii restrânse.

Înnorări și în Capitală

Pentru același interval, meteorologii anunță că la nivelul Capitalei vremea va continua să fie călduroasă. Dar că vor apărea înnorări trecătoare şi, îndeosebi spre seară și la începutul nopții, ”probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată”. Drept urmare, nici Bucureștiul nu pare să fie ocolit de precipitații.

La nivel de temperaturi, specialiștii ANM transmit, în cadrul unei prognoze special realiate pentru Capitală, că maxima zilei de miercuri se va situa în jurul valorii de 33 de grade.

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger