AcasăNewsO noua acuzatie de plagiat pe numele lui Victor Ponta

O noua acuzatie de plagiat pe numele lui Victor Ponta

La cateva zile dupa ce Consiliul National de Etica a stabilit ca Victor Ponta nu a plagiat, acesta este acuzat ca ar fi preluat, in doua carti de ale sale, texte din alte lucrari.

Premierul Victor Ponta este acuzat, din nou, ca a plagit, de aceasta data textele preluate ad literam de catre demnitar  fiind incluse in doua dintre cartile publicate de catre acesta.

Astfel, potrivit hotnews.ro, la Consiliul National de Etica din subordinea Ministerului Educatiei a fost depusa, luni, o sesizare de plagiat, operele incriminate fiind „Raspunderea in dreptul international umanitar” din 2010 semnata de D. Coman si V. Ponta si la „Curtea penala internationala” din 2004 semnata de Victor Ponta

„In particular, in cazul lucrarii publicate in 2010, este remarcabila prezenta unor pasaje in care se analizeaza cazul fostului dictator chilean Augusto Pinochet, la timpul prezent si chiar la viitor. Este clar ca pasajele sunt preluate din opere scrise elaborate inainte de moartea lui Pinochet in decembrie 2006. Aparitia acestor pasaje intr-o opera publicata in 2010 este o dovada incontestabila nu numai ca acele pasaje constituie un plagiat, ci si ca cei doi autori, doamna Coman si domnul Ponta, au copiat in bloc pasaje fara a le citi, doar pentru a umple paginile si pentru a da lungimea corespunzatoare lucrarii”, se arata in sesizarea depusa la CNE.

Consiliul National de Etica (CNE) a dat pe 19 iulie verdictul final in cazul plagiatului primului ministru Victor Ponta, stabilind ca lucrarea acestuia nu este plagiata. Decizia institutiei este insa in contradictie cu hotarea luata de catre membrii Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care, pe pe 29 iunie, a stabilit ca lucrarea premierului reprezinta un „plagiat de tip copy/paste”.

In plus, si Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat 115 pagini din cele 297 ale lucrarii sale de doctorat.

author avatar
Ionut Zgimbau
359 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger