AcasăNewsO navă din Portul Midia-Năvodari a fost cuprinsă de flăcări care se...

O navă din Portul Midia-Năvodari a fost cuprinsă de flăcări care se extind rapid

Astazi la ora 8.00  pompierii au fost nevoiţi să intervină la şantierul naval Midia- Năvodari unde o nava cu o lungime de 200 de metri şi înălţimea unui asemănătoare bloc de 6-7 etaje.Până la această oră nu exista victime.

Purtătorul de cuvânt al ISU Constanţa Paula Anghel a declarat :

„În acest moment două din cele cinci niveluri ale navei sunt afectate de incendiu. Interveţia e dificilă deoarece spaţiul e închis şi e acumulare mare de fum. Patru echipaje intervin. Nu a fost nicio victimă. Nava a fost la reparaţie şi a fost repusă pe apă. Nu ştim de la ce a pornit incendiul. Nu era nimeni pe nava când au ajuns echipajele noastre”

Nava cu pricina a intrat în reparaţii în urmă cu două luni. Se pare că incendiul a pornit în momentul în care unul dintre muncitori suda la cabină.

„Am dat dispoziţie celor de la ITM şi celor de la Mediu să fie prezenţi la faţa locului, iar dacă vor fi riscuri de poluare să se intervină la timp. Nu avem nici un pericol de poluare pentru că nava nu are combustibil. E foarte mult fum. S-au luat măsuri ca focul să nu se extindă la sala maşini pentru că acolo se intervine greu”, a spus Claudiu Palaz, prefectul judeţului Constanţa.

Nava sub pavilion Panama se afla la chei în momentul în care a izbucnit incendiul. Nava are un echipaj de 28 de persoane, însă nu este ştiut numarul marinarilor care se aflau la bord în momentul izbucnirii focului, potrivit mediafax.ro.

Dacă focul se va extinde, la faţa locului vor fi trimise şi nave pompieri.

212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger