AcasăNewsO mină marină, descoperită în apropiere de Costinești. Au intervenit Forțele Navale...

O mină marină, descoperită în apropiere de Costinești. Au intervenit Forțele Navale Române

Alertă! Mină marină zărită în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia (foto: arhivă/ sursa MApN/Facebook)

Semnal de alarmă tras pe litoralul românesc. O mină marină ar fi fost identificată, miercuri, la Costinești, la o distanță de doar 4 km de țărm. Un pescar a sunat la 112 și a anunțat prezența obiectului ce părea a fi o mină marină.

Dar reprezentanții Forțelor Navale au trimis echipe, pentru căutări, abia joi dimineaţă.

Ar fi a 6-a mină găsită în Marea Neagră

În această dimineață, reprezentanții Forțelor Navale au trimis în zonă un puitor de mine dar și o echipă de scafandrii EOD pentru a cerceta zona și pentru distrugerea acesteia, în cazul în care se confirmă faptul că este vorba despre o mină marină.

Aceasta ar fi a șasea mină marină descoperită în Marea Neagră, pe teritoriul țării noastre.

„Conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat luarea măsurilor necesare pentru trimiterea navei militare, echipei de scafandri de intervenție și elicopterului PUMA Naval în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației”, a transmis Ministerul Apărării Naționale într-un comunicat.

100 de mine marine în Marea Neagră

În bazinul Mării Negre au fost identificate, de la începutul războiului din Ucraina, aproape 100 de mine marine.

De această dată, la Costineşti, prezența obiectului plutitor metalic a fost semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenția Forțelor Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații.

După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federația Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, în Marea Neagră au fost distruse 95 de mine marine, aceasta fiind, pentru Forțele Navale Române, cea de-a șasea intervenție.

author avatar
Andrei Ștefan
204 afisari

6 COMENTARII

  1. Minele nu sint o mare problema dar trebuie sa stiti ca daca nu va vedeti de treaba zircoanele si hipersonicele va maninca nu mai vorbim de butoanele rosii

  2. E clar o mină plantată de pretinii noștri ucrainieni. Orice al obiect, de la rahat de balenă până la navă extraterestră ar fi apărut deja în toate dispersoarele de lături ca atac neprovocat al Rusiei împotriva Europei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger