AcasăNewsO mie si-una de variante pentru schimbarea procurorilor

O mie si-una de variante pentru schimbarea procurorilor

Alimentati cu indicatiile pretioase transmise de Bruxelles, politicienii nostri debordeaza de inventivitate cand vine vorba de modul in care ar trebui facute numirile la DNA si Parchetul General.

Schimbarea Codrutei Kovesi si a lui Daniel Morar, tema sensibila pentru clasa politica

Au n-au treaba, actuali sau fosti demnitari vin cu tot soiul de propuneri referitoare la schimbarea procurorilor-sefi. Un exemplu in acest sens este cel al liberalului Ludovic Orban, care sustine ca  alegerea procurorilor este misiunea Consiliului Superior al Magistraturii. ”Este necesara schimbarea legislatiei. Numirea procurorilor e treaba magistraturii, nu a politicului”, a explicat Orban.

Procedura nu trebuie schimbata, sare sa-l contrazica fostul ministru al Justitiei, Rodica Stanoiu, mentionand ca modelul implementat de Monica Macovei este pe placul europenilor.  De departe insa, cea mai interesanta varianta a fost formulata de Catalin Predoiu, un alt fost ministru al Justitiei. Concret, acesta a precizat ca cea mai buna solutie este inghetarea procedurii de numire a procurorului general si a sefului DNA pana in 2013. ”Dupa evenimentele din aceasta vara, orice solutie va naste suspiciuni si controverse. Cred ca normal ar fi ca intreg procesul de propuneri la conducerea Parchetului General si DNA sa fie inghetat pana in ianuarie 2013, dupa Raportul de tara al Comisiei din luna decembrie si inceperea unui nou mandat la nivelul conducerii CSM. Un Guvern legitimat proaspat de alegeri si un CSM cu o conducere avand un an de mandat in fata, ambele luand act in prealabil de Raportul din decembrie al Comisiei, reprezinta premise mai bune pentru a fixa o solutie justa”, a declarat Catalin Predoiu, citat de gandul.info.

[poll id=”354″]

author avatar
Victor Paun
725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger