AcasăNewsO femeie s-a maritat cu iubitul mort de doi ani

O femeie s-a maritat cu iubitul mort de doi ani

Karen cu baietelul in brate, la cununia cu iubitul ei mort

O frantuzoaica de 22 de ani s-a maritat joi, ci titlu postum, cu iubitul ei, mort in 2009,  intr-un accident rutier. Karen este mama unui baietel de doi ani. Ea a inceput la scurt timp dupa moartea prietenului sau, in octombrie 2009, demersurile pe langa presedintia Republicii.

Karen cu baietelul in brate, la cununia cu iubitul ei mort

Karen a cerut sefului statului sa ii dea autorizatia pentru a „realiza un proiect comun”. Decretul prezidential a fost semnat in aprilie anul acesta. „Anthony este tatal copilului meu, am trait patru ani si jumatate impreuna si voiam sa ne casatorim. Era proiectul vietii noastre si il implinesc astazi”, a marturisit ea, vizibil emotionata, potrivit Le Figaro.

Inconjurata de familie si apropiati, ea a raspuns „da” la traditionala intrebare a primarului din Dizy-le-Gros, o mica comuna din regiunea Picardia, care a pregatit o ceremonie foarte sobra. „Am inteles ca era important pentru tine, ca aceasta unire este un gest de iubire”, a declarat primarul inainte de inceperea ceremoniei.

Casatoria postuma este prevazuta in legea franceza de articolul 171 din Codul Civil: „Presedintele Republicii poate, bazandu-se pe motive foarte serioase, sa autorizeze celebrarea casatoriei daca unul dintre viitorii soti a decedat dupa indeplinirea formalitatilor oficiale aratand fara echivoc consimtamantul sau”.

author avatar
A.P. Redactor
419 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger