AcasăNewsO „Femeie în alb” de 5,8 milioane de dolari

O „Femeie în alb” de 5,8 milioane de dolari

Lucrarea “Retrato de una mujer de blanco’ pictat[ în 1929 de  celebra artistă mexicană Frida Kahlo a obţinut cel mai mare preţ la o licitaţie de artă latino-americană organizată de casa Christie’s.

Licitaţia, încheiată joi, a selectat acest tablou al lui Kahlo alături de o altă pictură a sa, ‘La canasta con flores’ (1941), care a atins al doilea preţ cel mai înalt, de 3,1 milioane de dolari, mai puţin taxele care sunt achitate de cumpărător. „Femeia în alb” a devenit cel mai scump tablou al artistei vândut vreodată. Lucrarea, care nu mai fusese niciodată scoasă la licitaţie, este obiect de interes în rândul iubitorilor artei lui Frida Kahlo din vremea când pictoriţa începea să se afirme ca artistă şi când s-a căsătorit cu pictorul Diego Rivera.

“La canasta con flores” este o pictură din epoca de consacrare profesională a Fridei Kahlo, fiind comandată de guvernul Mexican.  Ca o curiozitate, pictura a fost cumpărată de actriţa hollywoodiană Paulette Goddard, care a fost amanta lui Diego Rivera. Alte opere care au obţinut preţuri în marja estimărilor de casa Christie’s au fost ‘El elefante’, de Francisco Toledo (615.000 de dolari); ‘Bolsas de papel’, de Claudio Bravo (435.000); ‘Vendedora de flores en Tehuantepec’, de Diego Rivera (325.000); ‘Sin titulo’, de Alfredo Volpi (375.000); sau ‘Cabeza en blanco’, de Rufino Tamayo (325.000). (R.J.)

author avatar
National
328 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger