AcasăNewsO femeie din Ramnicu Valcea a nascut singura, fiindca asistentele dormeau! Copilul...

O femeie din Ramnicu Valcea a nascut singura, fiindca asistentele dormeau! Copilul a murit!

Drama unei femeie din Ramnicu Valcea este greu de descris in cuvinte. Tanara a trecut prin momente ingrozitoare fiind nevoita sa nasca singura in salon, in timp ce asistentele care erau de garda dormeau.

O femeie insarcinata in luna a cincea s-a internat, vineri, in Maternitatea din Ramnicu Valcea, dorind sa fie supravegheta de specialisti, din cauza problemelor pe care le avea cu sarcina. Noaptea, insa, a avut dureri foarte mari, dar asistentele dormeau.

„Am mers la cabinet. Bineinteles ca nu era nimeni la cabinet. Asistentele dormeau. Am venit in camera, tot am intrat in cabinet … nimeni”, a povestit pacienta, potrivit realitatea.net.

Pentru ca nu a fost nimeni sa se ocupe de ea, femeia s-a intors in salon unde a dat nastere prematur, unui bebelus de 400 de grame. „Am venit in pat. Au inceput contractiile si mi s-a spart apa. Si le-am trezit pe fete. Treziti-va fetelor ca eu nasc. Au iesit pe hol si-au inceput sa urle. A venit o asistenta, cealalta, nu aia pe care o trezisem eu. A venit cealalta buimacita ca ce-au de urla asa si ce s-a intamplat. S-a uitat asa la mine mai in scarba si zice ‘Da, bine, ok, vino la cabinet’. Eu n-a apucat sa ma mai duc si am nascut copilul in pat singura”, a mai relatat femeia.

Medicul ginecolog, Cristina Vasile, care se ocupa de cazul pacientei, este si el de parere ca asistentele nu au procedat corect si considera ca era de datoria lor sa o supravegheze pe femeia cu probleme.

„In primul rand o sa le cer o nota informativa sa vad despre ce este vorba si o sa propun managerului masurile din codul muncii, mergand pana la desfacerea contractului de munca daca se considera ca au fost vinovate”, a declarat Marian Stoica, seful Sectiei Obstetrica Ginecologie, SJU Valcea.

Familia femeii este decisa sa le dea in judecata pe cele doua asistente care erau de garda.

author avatar
Alina Costache
2.390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger