AcasăNewsO femeie din Baia Mare a primit amendă de la Poliţia Locală...

O femeie din Baia Mare a primit amendă de la Poliţia Locală pentru un motiv incredibil: „Nu o să îmi cumpăr pâine și o să plătesc…”

sursa foto: b1tv.ro

O femeie a ajuns să se confrunte cu o situație mai greu de imaginat, ca urmare a reclamației venite din partea unui vecin. S-a întâmplat în Baia Mare.

Nu sunt puține scările de bloc care au, în holul de la intrare, ghivece cu flori, puse acolo special pentru a mai înfrumuseța locul. Sunt îngrijite și udate de către cei care țin la acele plante, tocmai pentru a rezista cât mai mult, mai ales pe timp de iarnă, când temperaturile sunt mai scăzute față de restul anului. Există si situații, însă, în care nu toată lumea pare să aprecieze o astfel de idee.

O femeie din Baia Mare a primit o amendă de la Poliţia Locală, după ce a băgat ghivecele cu flori din faţa blocului pe hol, pentru a le salva de frig, potrivit antena3.ro.

Cum de s-a ales femeia cu amendă? Totul a plecat de la reclamația unui vecin al acesteia. Care, din câte se pare, ar fi fost deranjat de faptul că holul blocului şi accesul în clădire ar fi ajuns să fie ocupat parţial de ghivecele cu flori.

Dacă în perioada în care e cald afară florile din ghiveci fuseseră puse în afara blocului, pe timpul iernii femeia a ales să le bage pe holul imobilului. Ca să le ferească de temperaturile scăzute, care le-ar fi putut afecta.

„Polițiștii locali au venit, mi-au lăsat somație, iar apoi…”

Odată ce vecinul a făcut reclamație, situația a ajuns în atenția polițiștilor locali. Iar femeia a ajuns să primească o amendă, pe care spune, însă, că nu o va contesta.

„În perioadele calde ale anului florile erau afară, pe marginea trotuarului. Iarna le-am pus pe hol, dar nu cred că încurcă accesul nimănui în clădire. Nimeni nu a avut nimic cu el. O singură persoană. Un vecin care a și făcut reclamație.

Polițiștii locali au venit, mi-au lăsat somație, iar apoi au revenit și pentru că nu m-am conformat m-au sancționat. Eu nu o să contest această amendă. Îmi este greu cu doi oameni cu probleme. Fiul meu a scăpat dintr-un accident rutier grav în 2017, iar soțul meu a rămas fără picior anul trecut. Amândoi cu probleme. O să mă descurc eu cumva”, a declarat femeia, conform sursei citate.

„Nu o să îmi cumpăr pâine și o să plătesc amenda”

Chiar dacă nu îi va fi tocmai ușor să achite sancțiunea, femeia spune că va plăti amenda. Mai mult, aceasta a explicat că a și donat multe dintre aceste flori, pentru a fi îngrijite de către colegii săi de la muncă.

„Nu o să îmi cumpăr pâine și o să plătesc amenda. Cumva o să fac. Nu cerșesc mila nimănui. Dar le voi trimite un memoriu să vadă cine este vecinul reclamagiu. Măcar atât, să știe și ei. Acum florile le-am donat la colegii de la serviciu, cele mai multe. Să aibă noroc la ele. Eu le-am crescut cu dragoste. Aveam și mandarin, lămâi, avocado, tot felul de flori”, a mai spus femeia.

author avatar
Andrei Coman
1.195 afisari

6 COMENTARII

  1. Foarte vigilenti cei de la Locala cu o femeie care practic nu a facut nimic, nu a incalcat legea. Nu stiam ca e ilegal sa ai flori pe scara blocului, daca da atunci cel care a gandit legea asta este un boulean plin de balega.

    • Una e sa ai flori și alta sa n-ai loc de ghivece cind intri-n scara blocului.Acu depinde nu avem imagini sa vdm exact care a fost treaba..Am și eu vecini care fac ce vor pe sacara blocului de parca ei ar fi proprietari și restul chiriași fara drepturi. Balustrade in plus,cu agațatori care ți pot rupe hainele,etc.. Facute la suprapreț, facturi se pot face din burta oricind.

    • Fara suparare, o generalizare de acest tip este superficiala si infantila! Plus ca Ardealul e plin de romani veniti din toata tara – in caz ca nu stiati…
      In articol se specifica clar faptul ca e vorba de un singur vecin dintr-un bloc, asa ca translatand acest caz la noi in Bucuresti se gaseau macar vreo 10-15 vecini de bloc sa reclame; ba iesea si cu bataie!
      Maturizati- va romani si nu mai generalizati pe regiuni.
      Vecinul putea sa-i comunice vecinei ce-l deranjeaza si se gasea o cale omeneasca, sau mai bine zis omenoasa. Asta era solutia corecta!

  2. Unora nu plac florile, altora nu le plac animalele, de exemplu , Gabrielei Scutea nu_i plac porumbeii. Era grav daca le
    puneai cateva firmituri de pâine
    Astia se pot numi oameni ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger