AcasăNewsO femeie de 72 de ani, atacată de urs în zona barajului...

O femeie de 72 de ani, atacată de urs în zona barajului Vidraru! Greşeala fatală comisă de turistă

„Arsă la buzunar” pentru că a hrănit un urs, lângă barajul Vidraru. Cu cât a fost amendată o turistă din București!  (sursa foto: romaniatv.net)

Un echipaj SMURD a fost solicitat să intervină în apropierea Barajului Vidraru în cazul unei persoane atacată de urs, a anunțat luni ISU Argeș.

Este vorba despe o femeie de 72 de ani, cetățean străin, care prezintă răni la mâna stângă. Pacienta este conștientă.

S-a apropiat de urs ca să-i facă o poză

La caz a fost alocat și un echipaj de jandarmi, iar în zonă a fost emis mesaj RO-Alert de avertizare a populației.

Este vorba despre o turistă din Marea Britanie. Femeia în vârstă de 72 de ani se află, acum, la spital. Ea a fost mușcată de mâna, la scurt timp după ce s-a oprit să facă o poză.

Urşii vin până la Bucureşti

În urmă cu 10 zile, un urs a fost văzut în localitatea Ciolpani de lângă Bucureşti. Şi atunci, autorităţile au emis o avertizare RO-Alert. La faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de intervenţie.

”Este vorba despre un pui de urs, luat în evidenta de pădurar, iar ca măsură suplimentară un echipaj al Jandarmeriei Ilfov a rămas în zonă pentru a supraveghea. Au fost informate şi autorităţile locale”, anunţă Jandarmeria Română.

Puiul de urs nu a atacat gospodării sau persoane. Şeful Inspectoratului de Jandarmi Ilfov, colonelul Dumitru Dumitriu, a dat detalii.

„Este vorba despre un pui de urs, pentru că inclusiv persoana care a sunat la 112 dimineaţă, la ora 08,15, a spus că era mai mare decât un câine.

A fost observat dimineaţă la ora 08,15 pe DN1 în zona localităţii Ciolpani, traversând, cum mergem dinspre Ploieşti, din partea dreaptă în partea stângă, deci din Pădurea Comoara, în Pădurea Scroviştea, în zona pădurii, nu în localitate.

Se ştie de situaţie, pădurarul din zonă ştie de situaţia ursuleţului, este luat într-o evidenţă. Nu a comis niciun atac până acum, e cuminte, e un pui de urs rătăcit în zona noastră”, a declarat colonelul Dumitriu la acea vreme.

author avatar
Andrei Ștefan
732 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger