AcasăNewsO femeie, cel mai bine platit sef de CJ

O femeie, cel mai bine platit sef de CJ

Toti conduc judetele, dar nu toti primesc aceeasi remuneratie pentru activitatea depusa. Sefii CJ-urilor au lefuri diferite de la o zona la alta.

Lokodi Edita le-a luat fata barbatilor in ceea ce priveste remuneratia lunara

Modul in care presedintii de consilii judetene sunt platiti pentru munca depusa ramane un mister. Desi vorbim de aceeasi functie, diferenta pe statul de plata este evidenta. Cumlea, cel mai bine platit sef de CJ este Lokodi Edita, presedinta de la Mures. Aceasta a castigat anul trecut 7.496 de lei pe luna, fiind singurul presedinte de consiliu judetean care a obtinut un salariu peste pragul de 6.000 de lei.  Reprezentanta UDMR a reusit astfel dubla, in 2009 aflandu-se tot pe primul loc in topul celor mai bine platiti sefi de CJ. La coada clasamentului il gasim pe democrat-liberalul Liviu Rusu.

Presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud care a primit anul trecut o leafa lunara de doar 3.879 de lei. Coleg atat de partid cat si de suferinta cu Rusu, presedintele CJ Tulcea, Victor Tarhon, a reusit si el performanta sa obtina o remuneratie sub 4.000 de lei.  In ceea ce-i priveste pe resul sefilor de judete acestia au fost platiti cu sume intre 4.000 si 5.000 de lei. Mai mici ca in 2009, dupa taierile de salarii operate de Guvern. Astfel, Dumitru Beianu, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, a primit o leafa de 4.045 de lei pe luna, in timp ce Dragos Benea de la Bacau a castigat 4.067 lei pe luna.

author avatar
Adelina Ionicel
363 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger