AcasăNewsO „colecție” de bani falși, descoperită în urma unor percheziții. Câte mii...

O „colecție” de bani falși, descoperită în urma unor percheziții. Câte mii de euro s-au găsit. Schema gândită de doi nemțeni

sursa foto: IPJ Neamt

Două persoane au intrat în atenția oamenilor legii din județul Neamț. În acest caz s-au făcut percheziții domiciliare. S-au găsit mai multe sume de bani – euro, bancnote susceptibile a fi falsificate, dar și lei. Un bărbat a fost în primă fază reținut, iar apoi plasat sub control judiciar.

Detaliile despre acest caz s-au aflat marți, 14 martie. Când IPJ Neamț a anunțat, într-un comunicat, că în cursul zilei precedente, respectiv pe 13 martie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au făcut 3 percheziții domiciliare, la persoane bănuite de fals de monedă și punere în circulație de valori falsificate.

Bancnote false de peste 10.000 de euro

sursa foto: IPJ Neamt

Cu banii presupus a fi fost falsificați, cele două persoane ar fi încercat să cumpere anumite bunuri. Nu s-au dat detalii despre natura acestor bunuri. „Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – februarie 2023, două persoane bănuite, de 52 și 61 de ani, din Păstrăveni, ar fi încercat să achiziționeze mai multe bunuri, folosind bancnote susceptibile a fi contrafăcute, din diferite locații din județul Neamț.

În urma perchezițiilor, au fost ridicați în vederea continuării cercetărilor 10.400 de euro, compuși din bancnote susceptibile a fi falsificate, 5.850 de lei și un telefon mobil”, anunță IPJ Neamț în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cadrul acțiunii, au fost puse în executare două mandate de aducere. „Bărbatul de 61 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de înșelăciune și punere în circulație de valori falsificate a fost reținut pentru 24 de ore, iar, la data de 14 martie a.c., a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar”, conform IPJ Neamț.

La acțiune au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț.

author avatar
Andrei Coman