AcasăNewsO bunică își obliga nepoatele să cerșească. DIICOT o arestează pentru trafic...

O bunică își obliga nepoatele să cerșească. DIICOT o arestează pentru trafic de minori

Procurorii DIICOT de la Cluj au reţinut o femeie de 53 de ani care şi-ar fi obligat nepoatele să cerşească pentru a face rost de bani, anunţă, vineri, instituţia. Femeia este acuzată de trafic de minori.

Anchetatorii arată că în perioada 2009-2019, R.L., a recrutat și adăpostit la domiciliul său două minore, nepoatele sale, în vârstă de 17 şi 12 ani, în scopul exploatării acestora.

Procurorii spun că femeia a profitat de imposibilitatea copilelor de a-și exprima voința, prin constrângere și abuz de autoritate, şi le-a obligat să practice cerșetoria, în beneficul său și al familiei sale, în zona unui complex comercial de pe raza municipiului Cluj-Napoca, situat în apropierea locuinței sale.

Verificările la D.G.A.S.P.C. Cluj au stabilit că sfetele s-au aflat în atenția acestei instituții încă din anul 2010, când au fost internate, în mod repetat, într-un adăpost de zi și de noapte, deoarece au fost găsite pe străzi la cerșit de către organele de poliție sau cele ale jandarmeriei.

În urma cercetărilor procurorii au aflat că minorele erau agresate fizic de către cei doi bunici, arse cu țigara, tăiate pe față sau pe mâini, băgate într-un canal din curte plin cu apă și închise afară, fiind lăsate să doarmă pe străzi dacă nu obțineau din cerșit sume cuprinse între 400 și 800 de lei zilnic.

În cursul zilei de joi procurorii Direcţiei de la Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară au făcut o percheziție domiciliară, cu ocazia căreia la locuința femeii au fost identificate și ridicate trei telefoane mobile, suma de 1950 euro şi mai multe înscrisuri.

De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2018, nora inculpatei R.L., în vârstă 29 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, cu capacitate de a munci, a apelat în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, prin folosirea a doi minori în vârstă de 3 şi 9 ani, mai arată procurorii în comunicat.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
416 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger