AcasăNewsO bomba strecurata in bagaje, posibila cauza a catastrofei din Egipt

O bomba strecurata in bagaje, posibila cauza a catastrofei din Egipt

Pilotii rusi care zburau pe ruta Sharm el-Sheikh au acuzat autoritatile egiptene ca nu respecta controalele minutioase pe aeroport

Un dispozitiv explozibil a cauzat prabusirea aparatului Airbus A321 apartinand companiei rusesti Metrojet, pista de investigatii privilegiata de tarile occidentale. Rusia nu a facut inca niciun comentariu insa a suspendat toate zborurile rusesti in Egipt.

Pilotii rusi care zburau pe ruta Sharm el-Sheikh au acuzat autoritatile egiptene ca nu respecta controalele minutioase pe aeroport

Serviciile secrete britanice si americane sunt din ce in ce mai convinse ca prabusirea avionului companiei Metrojet (Kogalymavia) in Peninsula Sinai, in 31 octombrie, a fost cauzata de o bomba plasata la bord, relateaza Ria Novosti. In ziua catastrofei dar si mai tarziu, ISIS a revendicat atentatul. Saptamana trecuta, la recomandarea directorului Serviciului federal de securitate (FSB), Alexandr Bortnikov, presedintele Vladimir Putin a decis suspendarea comunicatiilor aeriene cu Egiptul pana la identificarea cauzelor tragediei. Expertii britanici insarcinati cu ancheta presupun ca o persoana care a avut acces la compartimentul de bagaje al aeronavei a putut instala un dispozitiv exploziv sau a putut sa-l strecoare intr-un bagaj la putin timp inainte de decolare. Jim Termini, expert in securitate al societatii Redline Assured Security, a precizat ca masurile de siguranta pe aeroporturi sunt reglementate de Organizatia aviatiei civile internationale (OACI) dar interpretarea si aplicarea lor depind de fiecare tara in parte. Potrivit Agentiei aviatiei civile egiptene, personalul de securitate trebuie sa faca obiectul unei verificari o data pe an.

Lider ISIS ucis de politie in Cairo

Politia egipteana l-a ucis pe unul din principalii lideri ai ramurii egiptene a ISIS, a anuntat, ieri, ministrul de Interne egiptean. Ashaf Ali Ali Hassanein al-Gharabli, prezentat ca ”unul din cei mai periculosi teroristi” ai ramurii locale a Statului Islamic, a fost ucis in urma unui schimb de focuri, in timp ce politia incerca sa-l aresteze in Cairo.

author avatar
Tudor Borcea
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger