AcasăNewsO boală misterioasă lovește copiii

O boală misterioasă lovește copiii

Deja au început să apară cazuri în Statele Unite și în țările europene lovite puternic de coronavirus. Mulți dintre copii, cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani, au prezentat simptome asociate șocului toxic. Este vorba de un sindrom ciudat, pe care medicii încă nu îl înțeleg pe deplin, dar  îl leagă eventual de  COVID-19.

Cincisprezece copii, dintre care mulți aveau coronavirus, au fost spitalizați recent în New York cu un sindrom neexplicat, dar niciunul dintre ei nu a decedat, potrivit unui buletin al departamentului de sănătate, care descrie boala ca fiind un „sindrom inflamator multisistem potențial asociat cu COVID-19”. Comisarul de stat pentru sănătate, dr. Howard A. Zucker, a declarat că oficialitățile investighează aceste cazuri ce au primit în ultimele zile o atenție din ce în ce mai mare după ce au fost semnalate și în Europa. Departamentul de sănătate din New York bănuiește că acești copii au prezentat simptome asociate cu șocul toxic sau boala Kawasaki, o boală rară  la vârste tinere care implică inflamația vaselor de sânge, inclusiv arterele coronare. „Există câteva descrieri rare rare ale copiilor din unele țări europene care au prezentat acest sindrom inflamator, care este similar cu sindromul Kawasaki, dar pare a fi foarte rar”, a spus dr. Maria Van Kerkhove, cercetător la  Organizația Mondială a Sănătății. Majoritatea celor 15 copii au avut febră și mulți au avut erupții, vărsături sau diaree. De când au fost spitalizați, cinci dintre ei au avut nevoie de un ventilator mecanic care să-i ajute să respire, iar cei mai mulți „au necesitat suport pentru tensiunea arterială”. Spectrul complet al bolii nu este încă cunoscut. Chiar dacă relația acestui sindrom cu COVID-19 nu este încă definită, cerem părinților să ne contacteze urgent în cazul în care copii lor prezintă simptome precum febră, erupții cutanate, dureri

abdominale sau vărsături, a anunțat Comisarul de sănătate al orașului New York, dr. Oxiris Barbo. WNBC-TV a relatat anterior că Spitalul de Copii Mount Sinai Kravis a tratat unii pacienți despre care se crede că au acest sindrom – și că unii au dezvoltat probleme cardiace și tensiune arterială scăzută.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
651 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mai lăsați-o dreacu’ cu panica voastră, băi, ăștia, ‘vă-n gură de psihopați!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger