AcasăNewsO avalansa a curmat mai multe vieti, in Alpii francezi

O avalansa a curmat mai multe vieti, in Alpii francezi

Zapada a semanat din nou moarte, de aceasta data in apropierea unei statiuni franceze in care turistii merg la schi.

Dupa drama din Italia, de luna trecuta, in urma careia 29 de oameni au pierit, iar alti 11 au supravietuit experientei de cosmar, printre acestia din urma si o romanca si cei doi copii ai ei, o alta avalansa a curmat vieti, de aceasta data in Alpii francezi.

Avalansa s-a produs luni, iar valul de zapada a lovit 9 persoane, aflate in aer liber. Dintre acestea, patru nu au supravietuit, din cate anunta france24.com. Alti doi oameni au fost gasit in viata, fiind predati medicilor, pentru evaluarile impuse de astfel de situatii, in timp ce restul celor trei persoane despre care nu se stie nimic pana la momentul de fata sunt cautate de echipele de salvare.

Presa franceza noteaza faptul ca zona in care s-a produs incidentul, aflata in apropiere de statiunea Tignes, se gaseste undeva in zona frontierei Frantei cu Italia, stat in centrul caruia a avut loc o alta cadere masiva de zapada, care a ingropat un hotel in care se aflau turisti. Din cate se pare, avalansa respectiva a fost provocata de cutremurele inregistrate in Italia cu cateva ore inainte de acest episod. Cert este ca avalansa a generat o operatiune de proportii de salvare si, respectiv, de recuperare a victimelor.

[youtube]RN9i0hsBGXk[/youtube]

sursa foto: captura youtube/Ruptly

author avatar
Cristina Stefan
112 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger