AcasăNewsO arăboaică gestionează lupta anti-covid într-un spital israelian

O arăboaică gestionează lupta anti-covid într-un spital israelian

În fiecare zi începând din luna  februarie, Khitam Hussein se trezește la ora 5.30 pentru a-și risca viața salvând viața altora: acest medic arab conduce departamentul responsabil pentru pacienții cu noul coronavirus în cel mai mare spital din nordul Israelului.

Pentru doctorița din Rameh contează  doar salvarea vieților, nu etnia pacienților

Israelul a raportat oficial peste 15400 de cazuri de persoane infectate cu virusul, dintre care aproximativ 200 au murit. Cifrele aflate în scădere recentă au determinat autoritățile să ușureze unele măsuri de izolare, permițând astfel redeschiderii magazinelor. Cu echipa sa, dr. Hussein a avut grijă de aproximativ șaizeci de persoane infectate care s-au întors acasă de atunci. Alți șase pacienți sunt încă spitalizați și alți patru au murit. “Este o muncă foarte dificilă. Cu pandemia, nicio zi nu este aceeași, viața noastră este întoarsă pe dos”,  a spus medicul epidemiolog pentru Boursorama. “Misiunea mea zilnică este să salvez maximum de vieți, fără a fece distincția între arabi și evrei”, subliniază doctorița din Rameh, un oraș arab israelian în apropiere de Acre (vest). Arabii israelieni, descendenți ai palestinienilor care au rămas pe pământul lor atunci când Israelul a fost creat în 1948, constituie aproximativ 20% din populația israeliană. Aceștia consideră că sunt în mod regulat victime ale discriminării sociale. Criza noului coronavirus i-a evidențiat pe arabii israelieni care lucrează în sectorul medical pe prima linie cu colegii lor evrei în lupta împotriva pandemiei. Rolul lui Khitam Hussein a fost subliniat de mass-media locale în mai multe rânduri de la începutul crizei de sănătate din februarie, la fel ca și cel al spitalului Rambam, unde lucrează, salutat ca exemplu de coexistență pașnică între arabi și evrei, medici și pacienți deopotrivă. Lucrând 12 ore pe zi  de mai mult de două luni, dr. Hussein nu poate petrece decât un timp scurt cu familia. De la începutul crizei, de asemenea, s-a abținut să-și viziteze mama de teama de a nu-i transmite virusul.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
527 afisari

2 COMENTARII

  1. Oamenii indiferent de naționalitate, culoare a pielii se înțeleg între ei și se iubesc, politica este cea care duce la dezbinare. Felicitări doctoriței și dragostei ei pentru toți pacienții israelieni sau arabi, cat mai mulți sa gândească și sa acționeze ca ea

  2. NU ARABOAICA ,NU PALESTINIANCA CI MEDICUL CARE ISI FACE DATORIA INDIFERENT DE ORIGINE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger