AcasăNewsO ambarcaţiune cu 8 oameni la bord s-a răsturnat în Dunăre! Era...

O ambarcaţiune cu 8 oameni la bord s-a răsturnat în Dunăre! Era condusă de o femeie drogată

O barcă în care se aflau opt persoane, între care doi copii, s-a răsturnat duminică seară în Dunăre, din cauza unei manevre greşite a celei care conducea ambarcaţiunea, o femeie de 37 de ani din Galaţi.

La testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv.

Polițiștii au deschis dosar penal

Femeia deţine permis de conducere ambarcaţiune clasa D şi a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanţe psihoactive.

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanţa Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanţe psihoactive.

Oamenii s-au salvat

Toate persoanele purtau veste de salvare şi au reuşit să ajungă pe malul tulcean. Accidentul s-a produs la mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii.

Anchetatorii au stabilit faptul că o ambarcaţiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în care se aflau 6 adulţi şi 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greşite.

author avatar
Andrei Ștefan