AcasăNewsO aeronava Blue Air a facut cale intoarsa la Cluj. Cauza probabila

O aeronava Blue Air a facut cale intoarsa la Cluj. Cauza probabila

Un avion apartinand operatorului de zbor Blue Air, care plecase duminica seara de la Cluj, cu destinatia Bucuresti, a revenit pe aeroportul „Aurel Vlaicu” la cateva zeci de minute de la plecare, din cauza unei probleme la unul dintre motoare.

Imaginea cu motorul aeronavei, transmisa de reprezentantii Blue Air

Situatia care a intors, practic, din drum avionul in cauza „a fost cauzata de ingestia unui FOD (foreign object debris), cel mai probabil – o pasare sau un animal de mari dimensiuni” – din cate au anuntat reprezentantii companiei, intr-un comunicat remis redactiei, concluzie la care s-a ajuns in urma unei inspectii tehnice. Totul s-ar fi intamplat, din cate se pare, la momentul decolarii aparatului de zbor.

Aceeasi sursa tine sa sublinieze ca „aeronava Blue Air 0B3101, aflata in perfecta stare de functionare, a decolat, conform programului de zbor de pe Aeroportul International Cluj-Napoca duminica, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinatia Aeroportul Henri Coanda. La scurt timp dupa decolare aeronava s-a reintors in siguranta pe Aeroportul Cluj si a aterizat la ora 22.25”.

Mai mult, compania aeriana a ales sa transmita faptul ca echipajul de la bordul aeronavei „nu a solicitat asistenta la aterizare, revenirea pe pista s-a realizat normal si, in niciun moment al zborului, siguranta pasagerilor Blue Air nu a fost pusa in pericol”.

Pasagerii cursei in cauza au ajuns la destinatie cu o interziere semnificativa, mai exact la ora 02.35, dupa ce au fost preluati de o alta aeronava, plecata special de pe Otopeni catre Cluj, pentru a-i aduce in Bucuresti.

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger