AcasăNewsO ”executie ISIS” de studio, in posesia unui colaborator al senatorului american...

O ”executie ISIS” de studio, in posesia unui colaborator al senatorului american John McCain

Materialul pune in discutie autenticitatea unor video de propaganda ale gruparii jihadiste sunnite

Hackerii grupului Cyber Berkut au publicat un video in care este prezentata ”executia” unui prizonier al Statului Islamic, care, dupa imagini, a fost filmata intr-un studio de inregistrari.

Materialul pune in discutie autenticitatea unor video de propaganda ale gruparii jihadiste sunnite

Hackerii au explicat ca au gasit acest material ”pe un suport electronic” apartinand unui colaborator al senatorului american John McCain. ”Noi, grupul Cyber Berkut, avem la dispozitie un fisier a carui importanta este dificil de subestimat. Draga domnule senator McCain, va recomandam sa nu luati cu dumneavoastra documente secrete in calatoriile in strainatate, in special in Ucraina”, au comunicat hackerii, informeaza Sputnik. In materialul pus la dispozitie, un ”prizonier” este ”executat” in fata mai multor camere de luat vederi. Un actor, imbracat precum calaii ISIS, pune un cutit la gatul ” prizonierului”, care mimeaza suferinta. Calaul mimeaza cateva miscari cu cutitul apoi se indeparteaza putin si-l loveste amical pe condamnat peste ceafa. Materialul pune in discutie veridicitatea unor executii ISIS. In multe din aceste materiale video, victimele apar miraculos de calme, neavand nicio reactie, inclusiv la torturi. Numerosi internauti considera multe materiale de acest fel drept fictive. De altfel, americanii au fost in mai multe randuri blamati pentru ca au fabricat materiale de acest fel.

Statul Islamic revendica primul sau atentat in Cairo

ISIS a revendicat ieri atentatul de sambata de la consulatul Italiei din Cairo, intr-un comunicat publicat pe Twitter, insa a carui veridicitate nu a fost confirmata de autoritati. Atentatul, in care s-a folosit o masina capcana, a facut un mort si zece raniti, potrivit ministerului egiptean al Sanatatii. Nu mai putin de 450 gk de explozibili au fost utilizate in acest noui act terorist. Autoritatile  i-au sfatuit ”pe musulmani sa evite locurile care pot fi tinte legitime pentru lovituri jihadiste”. Este prima data cand Statul Islamic revendica un atentat in Cairo, pana acum concentrandu-se in atacuri impotriva politiei si armatei din nordul Sinai, in apropiere de frontiera cu fasia Gaza, relateaza Rfi. In egala masura, este prima data cand o reprezentanta diplomatica straina este vizata. De la sfarsitul lunii trecute, este al treilea mare atentat spectaculos in Egipt, numarul acestora parand sa creasca pe masura ce se apropie inaugurarea noului canal Suez, luna viitoare.

Liderul Daesh in Afganistan si in Pakistan, ucis de o drona

Seful ISIS in Afganistan si in Pakistan si-a pierdut viata in urma unui tir al unei drone americane in estul Afganistanului, au anuntat sambata autoritatile afgane si doi combatanti ISIS prezenti in momentul atacului. Moartea lui Hafez Said este o lovitura puternica pentru organizatia jihadista care se afla in stadiu embrionar in Afganistan si Pakistan. ISIS ii infrunta atat pe reprezentantii guvernamentali cat si pe rebelii afgani, in special in provincia Nangarhar, unde a avut loc atacul. Potrivit serviciilor de informatii afgane, Hafez Said a fost ucis vineri, ”in timp ce participa la o intalnire cu alte cadre” ale organizatiei. Doi comandanti afiliati ISIS au confirmat moartea lui Said, relateaza AFP. In total, raidul a ucis 30 de jihadisti, potrivit serviciilor de spionaj afgane. Colonelul Brian Tribus, un purtator de cuvant al trupelor americane in Afganistan, a confirmat actiunea de vineri, fara a dezvalui identitatea persoanelor vizate. Said a fost numit in ianuarie in fruntea ISIS pentru ”provincia Khorasan”, regiune care inglobeaza Afganistan, Pakistan si anumite zone din tarile limitrofe.

 

author avatar
Tudor Borcea
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger