AcasăNewsNutu si Sile Camataru, condamnati definitiv la 6 si 13 ani de...

Nutu si Sile Camataru, condamnati definitiv la 6 si 13 ani de inchisoare

Nutu si Sile Camataru au fost condamnati, vineri, de ICCJ, printr-o decizie definitiva, la 6 si, respectiv, 13 ani de inchisoare.

In cazul lui Vasile Balint, cunoscut drept Sile Camataru, judecatorii instantei supreme au admis partial recursul acestuia, constatand ca executata in regim de detentie perioada 2 mai 2004 – 19 decembrie 2011, pe care au si dedus-o din condamnarea de 13 ani data de Curtea de Apel Bucuresti. Astfel, potrivit deciziei instantei supreme, din pedeapsa lui Sile Camataru va fi dedusa o perioada de aproximativ sapte ani si jumatate, astfel ca acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani si jumatare de detentie.

Potrivit oficialilor instantei supreme, decizia va fi comunicata Tribunalului Bucuresti, instanta de executare in acest caz, care urmeaza sa emita mandate de executare a condamnarilor definitive ce vor fi trimise Serviciului Urmariri din Politia Capitalei.

In cazul lui Nutu Camataru, instanta a respins recursul acestuia, astfel ca ramane cu condamnarea de sase ani de inchisoare stabilita de Curtea de Apel Bucuresti. In faza anterioara a acestui proces, Curtea de Apel Bucuresti a decis, in aprilie 2011, sa reduca pedepsele aplicate majoritatii inculpatilor din clanul Camataru in acest dosar. Condamnarea lui Ion Balint a fost atunci redusa de la 13 la sase ani de detentie, iar cea a lui Vasile Balint, de la 15 la 13 ani de inchisoare.

author avatar
Ciprian Purice
778 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger