AcasăNewsNunta regala va duce Marii Britanii peste 1 miliard de lire sterline

Nunta regala va duce Marii Britanii peste 1 miliard de lire sterline

Tatal lui Meghan Markle nu va participa la marele eveniment de sambata

Mai este putin pana cand printul Harry si Meghan Markle isi vor spune “da”  in capela  St. George din Windsor, dar, pe langa atmosfera si ceremonie, marele eveniment de sambata are si un impact major asupra economiei tarii.

Tatal lui Meghan Markle nu va participa la marele eveniment de sambata

Mai precis un profit de 1,05 miliarde de lire sterline, estimeaza firma de consultanta Brand Fiance. 300 de milioane de lire in turism – numai in orasul Windsor sunt asteptati 100.000 de vizitatori, de trei ori mai multi decat populatia locala. In oras au fost expuse si statuile de ceara ale lui Harry si Meghan. Apoi inca 300 de milioane din relatii publice: nunta este practic echivalenta cu o publicitate adusa Regatului Unit, ca brad britanic, ca urmare a relatarilor suplimentare legate de nunta britanica, a explicat Haigh. Alte 250 de milioane in plus pentru restaurante si magazine, 150 de milioane pentru industria modei ( “Oamenii par sa inebuneasca de indata ce Meghan este vazuta ca poarta ceva”, a spus Haigh) si 50 de milioane pentru comert – este vorba de suvenirurile de genul monede, cani, timbre sau alte obiecte de acest gen.

Cine o va conduce pe Meghan Markle la altar

Cum Meghan a anuntat oficial ca tatal ei nu va participa sambata la nunta sa( miercuri, Thomas Markle a fost operat pe cord), se pare ca mama miresei, Doria Ragland, o va insoti in biserica. Presa britanica spune ca Meghan ar putea fi insotita chiar de printul Harry, desi inca nu s-a facut un anunt oficial. Palatul Kensington a anuntat ca nepoata si nepotul printului Harry, printul George si printesa Charlotte,   vor face parte dintre cei zece copii – sase fete si patru baieti – care vor alcatui alaiul miresei. Pregatirile pentru nunta regala au intrat in linie dreapta,  unele strazi din Windsor sunt deja blocate in vederea repetitiilor pentru ceremonia de simbata, cand sunt asteptati 600 de invitati, printre care jucatoarea de tenis Serena Williams, actrita indiana Priyanka Chopra, trupa Spice Girls, David Beckam si cantaretul Elton John. Se adauga inca 530 de angajati ai familiei regale, care vor asista la nunta in curtea Palatului Windsor. 200 de prieteni apropiati ai cuplului au primit invitatii si la petrecerea de dupa nunta, care va avea loc la Casa Frogmore din Windsor. Invitatii nu vor avea voie cu aparate de inregistrare, precum telefoanele mobile, barbatii vor trebui sa poate dupa caz, uniforma, frac sau costum, iar femeile o rochie de zi si o palarie. De pregatiri este responsabil Lordul Sambelan al Palatului Buckingham iar cheltuielile vor fi platite de familia regala.

author avatar
Bogdan Borcea
271 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger