AcasăNewsNumiri cu talc in Justitie, chiar inainte de alegeri!

Numiri cu talc in Justitie, chiar inainte de alegeri!

Uite ca Ministerul Justitiei se transforma intr-o adevarata piatra de moara legata de gatul USL. Pentru ca, dupa modelul „pagubosului” Minister de Interne, si aici sforile sunt trase mai mult de la Cotroceni decat de la Palatul Victoria.

Traian Basescu continua sa aiba sustinatori printre magistrati

Astfel ca, doar cu cateva zeci de ore inainte de inceperea alegerilor parlamentare, presedintele Romaniei a numit in functii peste o suta de judecatori si procurori.

Victor Ponta a pierdut startul pentru cursa schimbarilor in Justitie

In acelasi timp, DNA si-a intarit randurile cu mai multi politisti care au fost rasplatiti cu mandate pe sase ani. Cu aceeasi perioada de inamovibilitate s-au ales si alti procurori care, in acest sens, au facut practic rocada intre ei.

De Mos Nicolae

Comisarul sef se Viorel Burlacu intoarce pentru sase ani la DNA

In acest an, „Mosul” a venit de la Cotroceni pentru cei 60 de judecatori si 50 de procurori care au fost numiti pe functii de catre Presedintele Romaniei.

Primarul Nicolae Matei a ajuns dupa gratii dupa ce a incercat sa-l mituiasca pe Burlacu

Este vorba, ce-i drept, despre candidatii care au fost admisi la concursul pentru admiterea in magistratura inceput in luna iunie si incheiat la finele lui septembrie. Numai ca, desi de atunci exista tot timpul din lume pentru a fi numiti, „ungerea” acestora a fost amanata, in mod simbolic, chiar cu cateva zile inainte de alegeri, ceea ce a intarit convingerea celor din Justitie ca „Basescu i-a tras-o lui  Ponta”. Insa nu doar cu acestia au primit in ghete posturile mult visate.

Intorcerea „fiilor rispitori”

Tot pe sase decembrie, la IPJ constanta a fost primita o adresa prin care se anunta detasarea comisarului sef Valentin Burlacu, pentru o perioada de sase ani, la DNA. Pura coincidenta sau nu, acesta a lucrat si inainte ca procuror anticoruptie, dar pentru un an si cinci luni a fost seful politistilor constanteni. Rastimp in care s-a facut remarcat prin „legarea” primarului din Navodari. Dupa cum sustin sursele noastre, Burlacu, care  este denuntatorul lui Nicolae Matei, isi facuse raport pentru a se intoarce la DNA cu doar cateva zile inainte de arestarea edilului de la malul marii. Iar solicitarea sa a si fost aprobata, astfel ca Burlacu va lucra din nou impreuna cu fosti colegi care, intre timp,  activasera si ei in diverse structuri de la Interne. Si care acum s-au intors in institutia unde au „furat” meserie de la Daniel Morar.

Vrea. Dar poate?

Dupa cum sustin aceleasi surse, cu acceptul CSM, mai multi procurori au facut in ultima vreme rocada intre ei, mutandu-se de la o Directie la alta, primind astfel noi mandate pentru alti sase ani. Iar in aceasta conjunctura, asigurarile date de catre Mona Pivniceru lui Victor Ponta, ca imediat dupa alegeri va declansa „restauratia” in Justitie, pot fi cel mult sincere. Dar al naibi de greu de realizat…

author avatar
Catalin Tache
2.671 afisari
Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger