AcasăNewsNumele locotenentului Alexandru Gheorghe, scandat la Craiova de Ziua Unirii

Numele locotenentului Alexandru Gheorghe, scandat la Craiova de Ziua Unirii

Locotenent Alexandru Gheorghe de la unitatea militara din Campia Turzii

Mai multe persoane care au participat, marti, in Piata Alexandru Ioan Cuza din Craiova, la manifestarile dedicate Unirii Principatelor Romane au scandat numele militarului Alexandru Gheorghe, care a participat, luni, la protestele din Piata Universitatii.

Locotenent Alexandru Gheorghe de la unitatea militara din Campia Turzii

In Piata „Alexandru Ioan Cuza” din Craiova au loc manifestari dedicate Unirii Principatelor Romane, organizate de Prefectura Dolj si la care participa aproximativ 300 de persoane. Au fost depuse coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, iar primarul Antonie Solomon si prefectul Nicolae Giugea au sustinut discursuri. La un moment dat, un grup de aproximativ zece persoane au scandat numele militarului Alexandru Gheorghe care a participat luni la protestele din Piata Universitatii.

De asemenea, a avut loc o defilare a militarilor din garnizoane „Scorpioni Rosii”, iar in acel moment oamenii au scandat „Armata este cu noi”. Un militar in uniforma si-a facut aparitia, luni seara, in Piata Universitatii, cu declaratii de sustinere la adresa protestatarilor, afirmand ca „s-a saturat de batjocura din aceasta tara”. El le-a reamintit protestatarilor din piata ca 24 Ianuarie este Ziua Unirii, i-a indemnat sa nu aiba incredere in clasa politica si sa continue manifestatiile, precizand ca nu a venit sa scandeze impotriva presedintelui Traian Basescu, pentru ca acesta este comandantul suprem, insa „deasupra lui este poporul”.

Militarul s-a recomandat Alexandru Gheorghe, locotenent, in varsta de 27 de ani, incadrat la Flotila 71 Aeriana Campia Turzii. „Stiu exact la ce ma expun venind aici, veti vedea si dumneavoastra maine”, a spus militarul, referindu-se la faptul ca va fi pedepsit pentru incalcarea regulamentului militar, care interzice participarea cadrelor militare la mitinguri si manifestatii si parasirea neautorizata a garnizoanei. El a precizat ca avea voie de la superiori sa mearga doar pana la Sibiu, insa a decis sa ia trenul pana la Bucuresti, asumandu-si toate consecintele, si ca nu a mai comunicat cu superiorii sai, ba chiar si-a dezactivat telefoanele si le-a scos bateria, de teama de a nu fi ascultat. El a afirmat ca exprima solidaritatea Armatei cu protestatarii si ca vorbeste in numele unui grup de colegi, carora le-a si incredintat „un document de 12 pagini pe un stick” in cazul in care el va fi arestat.

Locotenentul a declarat, intr-un interviu la un post de televiziune, ca a fost inspirat sa vina la protest de „gestul pe care l-a facut Raed Arafat„, care a fost catalizatorul actiunii lui, si de faptul ca Armata este institutia in care populatia are cea mai mare incredere.

author avatar
Ciprian Purice
2.528 afisari

17 COMENTARII

  1. foarte bine o facut bravooooooooooo lui ca o avut tupeul acesta nu ca altii sunt lingai si le este frica sasi zica ofurile stau in umbra dar vorr salarii mari sau altele dar le este frica.aia se chiama lingaiiiiiiii

  2. asa ar trebui sa facem totii.toti vrem ceva mai mult din partea statului dar nu facem nimica.ies citiva dar restul unde sunt
    trezitiva la realitate oameni buni ca vrem toti acelasi lucru nu numai unii
    va convine ca altii sa moara si voi sa luati banii pe spatele atora care stau in ploi vint ptr drepturile tuturor

  3. Daca românii au iesit in strada pentru Raed Arafat, care reprezinta un exemplu de moralitate, un OM care le-a dat curajul sa ceara ceea ce li se cuvine, atunci, cred că românii TREBUIE sa iasa in strada si pentru locotenentul Alexandru Gheorghe.
    Acest OM trebuie protejat de noi ROMÂNII!
    Eu nu consider ca acesta a terfelit haina militara română, din contra i-a adus cinste.
    Cei care au terfelit haina militară română și identitatea noastră naționala sunt cei ce au fost si sunt împotriva românilor.

  4. Un adevarat militar care a dat dovada de un imens curaj.Trebuie sa se afle ca si angajatii din armata sunt nemultumiti.A spus adevarul.Suntem alaturi de tine!

  5. Cinste lui! Ma uit ca mai exista si oameni cu demnitate si onaore. Pacat ca sunt marginalizati si in fata au loc numai borfasii.

  6. „Cinste si Onoare” si sa fim alaturi de el pentru ca va avea de indurat multe.Cinste parintilor care au crescut si educat asemenea copil!

  7. Acest om a devenit de azi un exemplu de curaj si patriotism pentru elevii mei. Eram mereu nevoita sa le dau exemple din istoria veche pentru ca ei sa inteleaga acesti termeni mai bine.Nu gaseam nici un exemplu actual cunoscut. Le vorbeam doar de curajul mamelor sarmane care muncesc zi si noapte ca sa ofere copiilor un sentiment de siguranta si strictul necesar, le vorbeam de patriotismul celor care nici nu se gandesc sa plece din tara cu toate ca aici se chinuie sa supravietuiasca, ceva de genul.Acum, in sfarsit, le pot da exemplu pe Alexanru Gheorghe. Bravo frate, (ca asa te simt)Poate o sa pierzi acum lucruri efemere(bani. cariera.)dar nu uita ca ai castigat sufletele noastre, respect, sustinere gratuita si sincera

  8. respect locotenente! exista un timp cand oamenii asteapta implinirile Istoriei si exista un timp cand Istoria asteapta faptele oamenilor. intr-un astfel de timp, locotenentul Alexandru Gheorghe a implinit Istoria Romanilor. Asa se face Istorie. ferice de poporul care are astfel de fii! respect locotenente!

  9. Cinste eroului nostru, demn de urmat! Imi spuneam pana deunazi ca nu mai sunt barbati adevarati in aceasta tara,dar m-am inselat.Esenta spiritului romanesc este credinta si curajul barbatesc………un mare om spiritual spunea:” nu va fie frica sa va aparati sufletul,caci frica vine de la satana!

  10. acest om reprezinta armata romaniei si e foarte bn ca a iesit in strada ca sa stie toata lumea ca si armata ii uraste pe acesti idiotii care sunt la putere,foarte multi militari au participat la miting dar nu in uniforma,eu sunt unul dintre ei!felicitari pentu curaj domnule Lt.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger