AcasăNewsNumărul românilor aflaţi în căutarea unui job, CREȘTE. Vezi cele mai dorite...

Numărul românilor aflaţi în căutarea unui job, CREȘTE. Vezi cele mai dorite locuri de muncă

În luna august, companiile au înregistrat cu 11% mai multe aplicări la joburi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai căutate locuri de muncă sunt în contabilitate, transport, inginerie, medical, farmacie şi IT, potrivit unui studiu.

Foto Twitter

Slujbele din domeniile financiar – contabilitate, transport şi inginerie ocupă primele trei poziţii în topul căutărilor efectuate de către candidaţii români, cu peste 60.000 de căutări în total în luna august.

Românii au mai fost interesaţi să se angajeze în domenii precum medical & pharma sau resurse umane, cu peste 15.000 de căutări de joburi pentru fiecare.

Surpriza lunii august vine din domeniul IT, unde angajaţii specializaţi au fost mai preocupaţi de perspectiva unui job nou decât cei din domenii precum vânzări sau BPO (Business Process Outsourcing), al căror interes a fost mult mai constant pe parcursul acestui an, potrivit analizei.

Topul companiilor cu cele mai multe aplicări este condus şi în luna august de către Vodafone (2.623 aplicări), Banca Transilvania (2.136 aplicări), Oracle (2.021 aplicări), Regina Maria (1.973 aplicări), Continental Automotive Group România (1.812 aplicări), ENEL (1.733 aplicări), Interbrands (1.525 aplicări), Raiffeisen Bank (1.470 aplicări), First Bank (1.470 aplicări) şi MedLife (1.416 aplicări).

author avatar
Emanuela-Andreea Pană