AcasăNewsNumar record de turisti pe litoral. Vezi cat au cheltuit in acest...

Numar record de turisti pe litoral. Vezi cat au cheltuit in acest week-end!

infoturism.ro

Peste 300 de mii de turisti au ales sa-si petreaca sfarsitul de saptamana pe litoralul romanesc al Marii Negre, numar record ce nu a mai fost atins din 2008, potrivit datelor oferite de hotelieri.

infoturism.ro

Nu e de mirare ca petrecaretii au lasat in statiunile romanesti de pe litoral, in numai trei zile, peste 20 de milioane de euro, potrivit incont.ro

„Se simte o crestere fara de aceeasi perioada a anului trecut destul de mare, in jur de 25-30%, weekend-ul acesta chiar si 50%. Speram sa o tina tot asa”, a declarat Mihai Gache, reprezentant operator turism.

Numai la Mamaia, in acest week-end prelungit au sosit peste 40 de mii de oameni, iar in statiune s-au incasat peste 6 milioane de euro, potrivit hotelierilor.

Costinestiul si Neptunul au adunat 100.000 de oameni si au avut incasari de peste 10 milioane de euro.

Autoritatile spun ca acum ar fi momentul ca hotelierii si patronii de restaurante sa investeasca in afacerea lor. „Ii sfatuiesc sa nu retraga tot profitul si acum sa profite de aceste sume neasteptate si sa investeasaca”, a declarat Elena Udrea, ministrul Turismului.

De luni incepe pe litoral si programul „Zile gratuite de vacanta„, cand turistii primesc o zi in plus de cazare fata de cele platite in pachet, iar de la 1 septembrie incep programele „O saptamana la mare” si „Litoralul pentru toti„.

Din luna septembrie, sase nopti de cazare la un hotel de 2 stele costa 249 de lei, iar la 3 si 4 stele intre 350 si 400 de lei.

118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger