AcasăNewsNuclearelectrica si Hidroelectrica, vandute strainilor

Nuclearelectrica si Hidroelectrica, vandute strainilor

Centrala de la Cernavoda va incapea, ca si Hidroelectrica, pe mainile strainilor

Ziarul National a dezvaluit recent, in serial, intentia statului de a vinde, la preturi ”cu discount important”, adica pe nimic, pachete de 10-15% din actiunile Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Autoritatile au confirmat ieri ca titlurile vor fi vandute pana in toamna.

Centrala de la Cernavoda va incapea, ca si Hidroelectrica, pe mainile strainilor

Seful seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Florin Laurentiu Vladan, a precizat ieri ca ofertele de vanzare ale pachetelor de actiuni de la Hidroelectrica si Nuclearelectrica au termene de finalizare octombrie 2012.

08.02.2012 - Ziarul „National“ a dezvaluit in exclusivitate intentia statului de a vinde Hidroelectrica si Romgaz

El a precizat ca luni se vor lansa si ofertele de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica, intr-un asa-numit ”road-show” (parcurs) derulat in Varsovia, Frankfurt, Stockholm, Tallin si Londra. Vladan a amintit si de ofertarea unor pachete minoritare de actiuni ale Transgaz si Romgaz (10-15%), completand astfel tabloul vanzarii zestrei energetice a tarii de catre straini, evident, catre straini. De exemplu, de listarea Romgaz la bursa se va ocupa consortiul format din grupurile financiare Goldman Sachs, Erste, BCR si Raiffeiesen Capital&Investment. Urmarea? Dupa cumpararea pe nimic a titlurilor acestor companii, noii actionari vor face o majorare de captal, poate doua, si vor deveni proprietari ”plini” pe cele mai profitabile firme din Romania.

author avatar
Arpad Dobre
755 afisari

5 COMENTARII

  1. Pai cu 150 Mld imprumutate cum vom face banii ptr restituire daca ne vindem mijloacele de productie ? Vom fi ca un mecanic extraordinar dar care nu are trusa de scule ! Asta este TRADARE si TREBUIE pedepsita!

  2. Nu mi se pare o actiune necesara chiar daca ne-o cere FMI-ul. Peste cateva luni, Romania nu va mai reinnoi intelegerile cu FMI dar ramanem o tara fara nimic. Statul roman trebuie sa aibe mare grija de proprietatile lui care-i aduc profituri. Inainte de a le vinde sa se faca un referendum pentru a cere parerile adevaratilor proprietari ai activelor, poporul roman. Dupa mintea actualilor guvernanti in viitorul apropiat vom importa si energie electrica. Asta se doreste? Chiar nu gandesc faptul ca ne ruinam cu totul? Cei care ne conduc astazi sunt vremelnici si n-au voie sa-si bata joc de o tara si un popor, indiferent cine le-o cere. Nu pot sa-i refuze, sa plece si sa lase locul altora care, cu demnitate si patriotism le vor spune: PANA AICI!

  3. Doamne o sa ne vanda si pe noi daca nu ne’a vandut deja …..astea vand tot si nu vom mai avea resurse pt a restitui bani imprumutati din pacate … pe viitor……….romanu consuma curent e un bun consumator de curent cred ca aveau profit pe nuclear electrica sau hidroelectrica ..nu pot forate proasta miscarea sau suntem tradati si vor sa nu ne mai ramana chiar nimic

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger