AcasăNewsNu uitati sa va setati ceasurile: Trecem la ora de vara, in...

Nu uitati sa va setati ceasurile: Trecem la ora de vara, in noaptea de sambata spre duminica!

Romania trece la ora oficiala de vara. Ca urmare, la acest sfarsit de saptamana dormim cu totii mai putin.

Ziua e tot mai lunga, iar soarele lumineaza mai multa vreme cerul, comparativ cu sezonul rece. Pentru a nu avea surprize neplacute, duminica, si sa ratati vreo intalnire, pentru ca nu ati ajuns la timp, e bine sa tineti cont de faptul ca, in noaptea de sambata spre duminica, vom seta ceasurile dupa noua ora, cea de vara. Adica le vom da cu o ora inainte, astfel ca ora 3.00 sa devina ora 4.00.

Incepand cu 1932, in fiecare an, in ultima duminica a lunii lui Martisor, in tara noastra se face trecerea la ora oficiala de vara. Ca urmare, ziua de 30 martie a anului in curs va avea 23 de ore, fiind cea mai scurta din 2014. Daca aveti in plan sa calatoriti cu trenul, in noaptea de 29 spre 30 martie, e bine sa consultati din timp mersul mijloacelor de transport ale CFR, pentru a afla despre eventualele modificari in parcursul garniturilor.

Odata cu trecerea la ora de vara, diferenta dintre ora oficiala a Romaniei si ora Universala, cunoscuta drept GMT, va fi nu de doua, ci de trei ore. Va amintim ca trecerea la ora de iarna, cand ceasurile se vor da inapoi cu o ora, se va produce in ultima duminica a lunii octombrie.

Sursa foto: agenda.ro

329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger