AcasăNewsNu-ţi lasa animalul de companie prada paraziţilor

Nu-ţi lasa animalul de companie prada paraziţilor

Conform specialiştilor, parazitii externi ( capuşele, puricii şi paduchii) pot produce efecte extrem de grave pentru organismul gazda, fie ca vorbim despre oameni, fie ca vorbim despre animalele de companie. Identificam astazi o parte din principalele riscuri derivate din infestarea cu paraziţii externi, dar şi cele mai bune soluţii pentru a combate acest fenomen.

Riscurile infestarii

Pe langa alergia cutanata provocata, muşcatura de purici poate aduce cu sine anemia, iar puricii pot fi sursa de infestare cu  viermi intestinali. Acestia sunt foarte rezistenti si pot supravietui in stadiul de ou foarte mult timp pana la identificarea unor condiţii propice. Gazdele patrupede afectate de purici pot sa-şi piarda parul din cauza tendinţei de scarpinare.

Capuşele sunt de departe paraziţii externi cei mai de temut. Şi pe buna dreptate, avand in vedere gama de afecţiuni şi simptome pe care capusele le pot genera. De la dureri articulare şi cefalee, pana la moarte, in cazul bolii Lyme. Capuşele sunt vizitatori extrem de incapaţanaţi care nu se lasa cu una cu doua pana nu produc pagube semnificative.

Cea mai sigura soluţie

Circula multe materiale care-ţi spun ca, daca iţi ţii deoparte patrupedul de iarba sau de alte animale de companie, totul va fi ok. Adevarul este ca cea mai buna soluţie este sa nu permiţi paraziţilor sa-ţi infesteze animalul de companie sau casa inca din prima faza. De aceea, cea mai buna recomandare este sa foloseşti o soluţie de deparazitare externa. Sunt foarte multe opţiuni pe piaţa şi poţi opta deopotriva sa ceri sfatul veterinarului sau sa-ti achiziţionezi un produs de la cea mai apropiata farmacie veterinara. Nu uita ca preţul mare nu reflecta neaparat calitatea. Poţi cumpara calitate la un preţ decent, aşa ca nu arunca banii pe cele mai scumpe soluţii. Solutia se administreaza foarte usor. Spre exemplu, un produs precum Pet Spot Forte se aplica pe ceafa animalului de companie cu ajutorul unui recipient special gandit pentru confortul tau si al patrupedului tau. Astfel nu vei mai avea nicio grija timp de 3-4 saptamani.

author avatar
Mihai Koblenko
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger