AcasăNewsNu scapam de ploi: COD GALBEN de averse si vijelii pentru intreaga...

Nu scapam de ploi: COD GALBEN de averse si vijelii pentru intreaga tara!

Ploile si vantul cu intensificari vor fi la ordinea zilei si in intervalul urmator, meteorologii anuntand, miercuri, ca intreaga tara este vizata de un nou val de precipitatii insemnate, insotite de descarcari electrice.

Ca urmare, nicio zona a tarii, inclusiv Capitala, nu scapa de ploile cu care, in ultima vreme, s-ar putea sa va fi obisnuit deja! Intreaga harta a Romaniei este colorata in galben, urmare a emiterii unei avertizari valabile de miercuri la pranz si pana vineri dimineata, la ora 06.00.

Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie informeaza ca valul de instabilitate va cuprinde intr-o prima faza regiunile vestice si sud-vestice, iar spre seara si in noaptea de miercuri spre joi si restul zonelor tarii. Sunt anuntate precipitatii torentiale, insotite de fulgere, grindina si intensificari de scurta durata ale vantului, ce vor lua si aspect de vijelie.

Ploile vor fi insemnate, meteorologii prognozand ca aversele vor cumula, in special in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii, peste 25 l/mp, posibil chiar si 50 l/mp, insa doar izolat.

Ca urmare, daca nu vreti ca vremea instabila sa va ia prin surprindere, e recomandat sa tineti cont de avertizarea Cdo galben si sa nu uitati acasa umbrelele!

Sursa foto: citynews.ro

 

author avatar
Cristina Stefan
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger