AcasăNewsNu scapam de CEATA: O noua avertizare pentru BUCURESTI si alte 10...

Nu scapam de CEATA: O noua avertizare pentru BUCURESTI si alte 10 judete!

Fenomenul care le-a dat mari batai de cap soferilor bucuresteni, dar nu numai, inca de dimineata, se mentine in Capitala si alte zece judete ale tarii. Ca urmare, meteorologii au emis o noua avertizare nowcasting de CEATA.

Codul galben a intrat in vigoare la ora 17. Pe langa Capitala, afectate de ceata densa, care poate duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, izolat chiar si sub 50 de metri, sunt judetele  Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman si Ilfov. De asemenea, pacla alba si densa va afecta zona de campie a judetelor Arges, Prahova si Dambovita.

Reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat, totodata, ca ceata va duce la scaderea vizibilitatii pe drumurile din judetele amintite, inclusiv pe autostrazile A2 (Autostrada Bucuresti-Constanta) si A3 (Autostrada Transilvania).

Anterior actualei avertizari, care ramane valabila pana la ora 23,  fusesera emise alte atentionari de ceata, pentru Capitala si alte judete. De asemenea, in cursul diminetii, specialistii ANM au avertizat ca exista riscul formarii de polei, ca urmare a caderilor de burnita, dar si a ploilor prognozate pentru cateva judete.

Conditiile meteo nefavorabile au afectat circulatia rutiera, punand serios la incercare rabdarea conducatorilor auto. Soferii sunt sfatuiti sa circule cu prudenta, sa adapteze viteza si nu in ultimul rand sa pastreze distanta suficienta fata de autoturismele din fata, pentru a evita producerea unor accidente.

Sursa foto: gazetabt.ro

162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger