AcasăNewsNu scapam de canicula in Capitala luni, dar nici marti. Ce spun...

Nu scapam de canicula in Capitala luni, dar nici marti. Ce spun meteorologii despre restul zonelor tarii!

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Saptamana incepe, asa cum s-a si incheiat, de altfel, cu temperaturi foarte ridicate. Asadar, spre finele lunii lui Cuptor, cum este cunoscuta in popor luna iulie, termometrele vor arata din nou maxime de pana la 37 de grade atat in Bucuresti, cat si in judetele limitrofe.

Mai precis, sudul, sud-estul si estul tarii se vor afla, atat luni, cat si marti, sub COD GALBEN de canicula. Despre prima zi a saptamanii, meteorologii anuntasera si pana cum ca va fi foarte calduroasa, insa de aceasta data au actualizat avertizarea si pentru ziua de 28 iulie.

Pe langa caldura foarte mare, locuitorii zonelor aflate sub incidenta avertizarii vor avea de indurat si un disconfort termic accentuat.

Asadar, Administartia Nationala de Meteorologie au anuntat ca vremea se mentine caniculara, in intervalul mentionat, in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum si in sudul Moldovei, cu mentiunea ca valorile maxime afisate de termometre vor ajunge adesea la valori de 35-37 de grade.

In timp ce sudul si estul se lupta inca, pana marti, cu valul de canicula, restul zonelor vor avea parte de vreme instabila. ANM anunta ca indeosebi in dupa-amiaza zilei de luni, dar si in noaptea urmatoare vremea va fi capricioasa , in special in estul, centrul tarii si la munte.

author avatar
Cristina Stefan
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger