AcasăNewsNu ratati Geminidele, cea mai spectaculoasa ploaie de stele din acest an!...

Nu ratati Geminidele, cea mai spectaculoasa ploaie de stele din acest an! (VIDEO)

Romantici sau nu, visatori sau mai putin, e pacat sa ratati cea mai spectaculoasa ploaie de stele din acest an. Fenomenul cunoscut drept „Geminide” va transforma cerul intr-un joc de lumini cu adevarat fabulos.

Cum deja ne pregatim de Sarbatori si ne oprim sa admiram instalatiile stralucitoare montate pe strazi, in marile centre comerciale, fiind luna decembrie, natura pregateste, la randul ei, un regal de lumina pe cerul senin al noptii: stele cazatoare pe care le putem observa cu ochiul liber.

Fenomenul carora specialistii le asociaza numele de „Geminide”, dupa constelatia Gemenilor, poate fi observat, an de an, la mijlocul lui decembrie. Darele luminioase de pe cer sunt, de fapt, rezultatul unei ploi de meteoriti, conform earthsky.org. In 2013, Geminidele vor face spectacol pe cer, atat in primele ore ale diminetii de sambata, cat la primele ore ale zilei de luni. Amatorii de astfel de fenomene vor putea vedea, potrivit specialistilor, in jur de 100 de „stele cazatoare” in fiecare ora. Asadar, fiti cu ochii pe cer, pentru a vedea un fenomen natural cu adevarat spectaculos!

[youtube]2kvpe1Qg7Ak[/youtube]

Sursa foto: kissfm.ro

577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger