AcasăNewsNu plătesc amenda de circulaţie, care sunt urmările? Sancțiunea care i-ar putea...

Nu plătesc amenda de circulaţie, care sunt urmările? Sancțiunea care i-ar putea lăsa pe șoferi fără permis

permisUn nou scandal de corupție uriaș. Zeci de analfabeți au obținut permisul de conducere / Cum funcționa frauda la examen

Șoferii care nu își plătesc amenzile în termen de două luni ar putea rămâne fără permis, este sancțiunea pe care a propus-o deputatul PNL Florin Roman alături de mai mulți colegi.

Carnetul va fi restituit doar în momentul în care șoferul va achita integral suma amenzii.

Mai mulți deputaţi PNL au depus o inițiativă legislativă, convinşi că în acest fel îi vor disciplina pe românii care uită cu anii că au fost amendaţi şi că datorează bani statului.

Potrivit proiectului, orice șofer sancționat va avea 60 de zile la dispoziție ca să achite amenda luată în trafic. Dacă nu plătește, rămâne fără dreptul de a conduce până când își achită obligația față de stat, relatează Antena3.

Propunerea va sprijini colectarea sumelor din amenzi

Parlamentarii liberali care vor să modifice legea susțin că încearcă să rezolve astfel slaba colectare a sumelor din amenzile rutiere. Administrațiile locale nu-i pot obliga pe oameni să le achite dacă aceștia nu trec pe la primărie pentru diverse documente.

În prezent, cine primește o amendă contravențională are la dispoziție 15 zile pentru a achita jumătate din cuantum. Până în vara lui 2018, termenul era de 48 de ore în zilele lucrătoare.

Proiectul a fost înaintat Senatului pentru dezbatere. Pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să fie adoptat de Parlament şi promulgat apoi de preşedintele Klaus Iohannis.

author avatar
Andreea Vlad