AcasăNewsNu mai ucideți medici!

Nu mai ucideți medici!

Traian Băsescu pare că știe mai mult decât spune 

Niciodată nu am fost susținător al lui Traian Băsescu și nici nu l-am ridicat în slăvi. Dimpotrivă. I-am sancționat în permanență limbajul colorat, ieșirile vulgare și atitudinea, adesea de mahala. Am scris zeci de articole în care l-am făcutde ocară când, sub domnia lui și a premierului Emil Boc, s-au închis spitale și școli, s-au tăiat salarii și s-au micșorat pensii. L-am biciuit când s-a adresat celor afectați de scăderea nivelului de trai cu celebra mizerie „Dacă nu vă convine, plecați!” sau când și-a prelungit mandatul printr-o golănie politică. Acum, însă, mă văd nevoit să îi dau dreptate în ceea ce privește îndemnul adresat guvernanților, în plină epidemie de coronavirus: „Nu mai ucideți medici!” Îndemn, la prima vedere, dar în spatele căruia se citește acuzația.

Traian Băsescu pare că știe mai mult decât spune

Ieșirea virulentă a fostului președinte s-a produs în condițiile în care Ludovic Orban declara recent că preferă să nu facă teste rapide, pentru că acestea nu ar fi foarte precise. Fără rețineri că lumea s-a putea panica, Băsescu a spus că am pierdut lupta cu epidemia de coronavirus. „Am avut exemplu Spania și Italia, am văzut ce se întâmplă, dar nu am luat măsurile necesare pentru a o reduce saucontrola”. Nu mi se pare că ar exagera sau ar tânji după poziția de lider al declarațiilor fulminante.

Dacă e bine, de ce fug medicii?

Un război în care, deocamdată, câștigă virusul

La Spitalul Universitar de Urgență București au fost confirmate pozitiv la testul pentru noul coronavirus 27 de persoane. 17 cadre medicale și 10 pacienți. Maternitatea timișoreană „Odobescu” a intrat în carantină după ce cinci asistente au fost și ele confirmate pozitiv la testare. Spitalul Militar de Urgență „Doctor Carol Davila” din București a raportat că are 24 de cadre medicale afectate de virus. La Arad, 80 de medici, asistente, infirmiere și brancardieriau intrat în concediu din 23 martie și alți optvor să se pensioneze urgent. De ce se tem medicii dacă totul e bine și guvernul dă asigurări că situația este sub control? Presa menționează și situația din Orăștie, unde spitalul este la un pas de a fi închis. Abia după ce a fost publicată știrea că s-a confirmat infectarea unei asistente și un medic însoțit de alte șase asistente au anunțat că demisionează au apărut și echipamentele de protecție. Nici Spitalul „Victor Babeș” din București nu a fost scutit de neplăceri, șapte cadre medicale fiind confirmate pozitive în urma testărilor. La Suceava, dezastru. 18 medici și nouă asistente întregesc numărul imens de bolnavi.

Cine minte?

Nu știm câți medici, în total, sunt afectați. În statisticile ce ne sunt prezentate zilnic rubrica asta nu apare. O ține oare de comunicarea zisă strategică? Poate, dar nu văd strategia. S-a ajuns la o situație aberantă, de parcă ai spune că medicii s-au gândit să dea jos guvernul. Pe de o parte cadrele medicale reproșează autorităților că nu au echipamente de protecție, pe de alta guvernanții se întrec în vorbe că au comandat sute de mii de mănuși, măști și combinezoane. Bine, și unde sunt? Cert este că medicii și asistentele îngroașă numărul persoanelor infectate, timp în care guvernul îngroașă numărul asigurărilor că s-au luat toate măsurile de precauție.Și atunci, de ce medicii dau bir cu fugiții? E un tablou macabru, în care aceștia se apără de gloanțe cu pliciuri de muște.E nevoie să moară vreun medic pentru a ne lămuri cine are dreptate?

author avatar
Valentin Boeru
2.396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger