AcasăNewsNu mai ieftiniti petrolul, ca ni se scumpeste iar benzina!

Nu mai ieftiniti petrolul, ca ni se scumpeste iar benzina!

Romanii nu se pot bucura, precum tot restul globului, de scaderea cotatiilor internationale ale titeiului. Ori de cate ori s-a ieftinit petrolul in lume in acest an, in Romania s-au scumpit carburantii. Pretul barilului de titei a scazut in weekend cu patru dolari, deci…

Majorare. Romanii constata scumpirea luna de luna a benzinei si a motorinei

Aproape ca nici nu mai vrem sa anuntam faptul ca pretul mondial al titeiului a scazut din nou. Aceasta deoarece, in urma cu o saptamana, cotatiile internationale ale petrolului coborasera cu pana la 39 de centi pe baril, iar a doua zi ( de fapt, inca din noaptea zilei ieftinirii titeiului), Petrom a scumpit carburantii, dand vina  pe evolutia pretului mondial al carburantilor… E drept ca, de fapt, preturile acestea nu crescusera, ci scadeau de saptamani bune si ca benzina si motorina se mai scumpisera – tot ca urmarea cotatiilor internationale …in scadere – si in ianuarie (de trei ori), si in februarie (o data), si la mijlocul lunii aprilie (o data).

Pretul titeiului, in scadere

Cotatiile petrolului au scazut vineri cu circa patru dolari si au atins minimul ultimelor trei luni. Pretul titeiului Brent a coborat in trei zile cu 6%, ajungand la 112,11 dolari pe baril, iar petrolul destinat pietei americane a scazut cu aproape cinci dolari, ajungand la 97,97 dolari pe baril. Oare cat mai asteapta LukOil sau Rompetrol pana sa „umble” la pretul carburantilor, ca Petrom?

author avatar
Arpad Dobre
183 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger