AcasăNewsNu mai e cale de întors: Radarele, la vedere

Nu mai e cale de întors: Radarele, la vedere

Polițiștii au de luat în calcul o nouă provocare. Ieri, Senatul a respins proiectul ce prevedea folosirea radarelor ascunse. Documentul a primit un raport negativ în Comisia juridică a Senatului. Așa că, polițiștii vor fi obligați să pună la vedere radarele pe care le dețin și să supravegheze ”pe față” pe cei care conduc cu viteză excesivă.

Senatorii au decis că în ce privește constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor, acest lucru se face direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră. În ambele cauze polițiștii sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive. De asemenea, potrivit inițiativei, dispozitivele destinate măsurării vitezei ”se instalează exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisuri și însemnele distictive ale poliției rutiere”. Doar că oricine poate contesta o sancțiune dacă dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei nu se utilizează de la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere.  „Se interzice utilizarea dispozitivelor de măsurare a vitezei din autovehicule care nu prezintă înscrisurile și însemnele distinctive, de către polițiști care nu poartă uniforme, cu înscrisuri și însemne distinctive și care nu sunt amplasate în locuri vizibile”, se mai menționa în proiect. Comisia juridică a dat raport negativ, motivând că și decizia Curții Constituționale a fost de respingere.

author avatar
Ramona Feraru
587 afisari

1 COMENTARIU

  1. TREBUIE ELABORATE UREGENT MASURI PENTRU implementarea voluntariatului public (a Legii 195/2001), in sprijinul muncii de politie de catre cei cu responsabilitati in domeniu (SA SE DESFIINTEZE ACTUALELE A.T.O.P-uri care sunt total distructive pentru SSOP).
    Din motive indoielnice si neonorante, in folosul muncii de ordine si siguranta publica, ACEASTA LEGE NU A FOST APLICATA (asa cum este EA VALABILA in toate tarile civilizate ale lumii) CEEA CE a condus la; nereusita , ineficienta SSOP precum si la impiedicarea dezvoltarii spiritului civic in Romania, in acelasi timp la scaderea gradului de apreciere ori de incredere A PUBLICULUI – A SOCIETATII in actul politienesc SI NU NUMAI.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger