AcasăNews"Nu exista joburi pentru cei care au picat la BAC. Vom ingrosa...

„Nu exista joburi pentru cei care au picat la BAC. Vom ingrosa numarul infractorilor!”, sustine fostul ministru Ecaterina Andronescu

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sustine ca actuala reforma in educatie ar fi trebuit sa tina seama si de factorul uman. De faptul ca in scolile romanesti avem profesori si elevi nemotivati. In opinia sa, nu exista locuri de munca pentru cei care au picat la BAC. Prin urmare, „vom ingrosa numarul infractorilor”, sustine fostul ministru.

„Ce se intampla cu cei 90 de mii de absolventi care nu au niciun statut. Nu exista pe piata muncii locuri pentru ei. Vom ingrosa numarul infractorilor, spune Andronescu (…) Aceasta reforma nu inseamna o selectie. Nu poti sa pierzi din vedere in orice reforma, elementul uman. Lucrezi cu oameni, nu cu instrumente. Valoarea unei scoli depinde de resursele umane de care dispune, de profesori buni si motivati si de elevi motivati. Profesorii nu mai sunt motivati de foarte multi ani. Spre sistemul de invatamant nu se mai indreapta cei mai buni din fiecare promotie”, a declarat fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, in cadrul unei dezbateri gazduita la aceasta ora de Realitatea TV.

Multi vor pleca din tara pentru a face munci de mana a doua

„Sunt convins ca multi vor pleca din tara, vor prefera sa faca munci de mana a doua. Parerea mea este ca si copiii au gresit. Mai aveau timp sa invete. La matematica e o mare problema. Voi discuta cu membrii comisiei care a facut subiectele sa vad ce au avut in minte. Nu stiu ce vor face tinerii acestia. Nu stiu daca Ministerul Educatiei si-a dorit sa arate ca noi avem o pboblema”, a declarat liderul sindical Anton Hadar, presedintele Alma Mater.

„Dumnezeu ne asteapta. Are rabdare. Nu faceti gesturi oribile pentru toata lumea!”, a fost mesajul liderului sindical, la aflarea vestii ca unul dintre elevii care au picat la BAC, in Timisoara, si-a pus capat zilelor.

Citeste si:

Vezi HARTA promovabilitatii la BAC 2011 pe judete, afisata de edu.ro!

S-au afisat rezultatele la BAC 2011: Vezi ce note ai luat!

Doar 18% dintre elevii bucuresteni au luat BAC-ul de toamna 2011!

Profesorii, despre rezultatele la BAC: Ne asteptam. Au dat examen corigentii si elevii care, teoretic, nu ar fi trebuit sa ajunga la bacalaureat!

 

209 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger