AcasăNewsNu cresc salariile, nu se indexeaza pensiile

Nu cresc salariile, nu se indexeaza pensiile

Presedintele Traian Basescu a spulberat sperantele bugetarilor si batranilor, anuntand ca nici in 2012 nu vor primi lefuri si pensii marite.

Pensionarii vor trai la fel de prost si in anul care va urma

Seful statului a explicat ieri ca pensiile nu vor fi indexate, cand exista un deficit de 3,6 miliarde de euro si nici salariile nu vor reveni la nivelul lui 2010, din cauza excedentului de 200.000 de salariati. „Guvernul s-a credibilizat prin masurile luate in 2010, dar s-ar putea decredibiliza – si asta ar putea fi socul pe care Romania ar putea sa-l primeasca – prin neindeplinirea obligatiilor asumate in acordul cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International. O eventuala abandonare a programului cu institutiile internationale ar fi pentru Romania mult mai rea decat o eventuala revenire la recesiune”, a afirmat Traian  Basescu, precizand ca este necesara  o diminuare radicala a ajutoarelor sociale, pentru ca inclusiv banii care se utilizeaza in acest domeniu sunt imprumutati.

Totodata, seful statului a subliniat ca majorarea TVA a fost cea mai mare greseala a colitiei de guvernare. Nu doar Guvernul a gresit, ci si Coalitia. Premierul Emil Boc a prezentat un plan de reducere temporara a pensiilor, dar Coalitia l-a respins, asa ca s-a majorat TVA-ul”, a mai declarat seful statului, aratand ca majorarea TVA a incetinit cresterea economica. „Cresterea de 1,6%, cat avem in primul semestru, este mai degraba una care te ajuta sa respiri, nu sa si mergi”, a concluzionat presedintele Basescu.

author avatar
eNational
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger