AcasăNewsNSA ii spiona de peste zece ani si pe ultimii trei cancelari...

NSA ii spiona de peste zece ani si pe ultimii trei cancelari ai Germaniei

Americanii ii ascultau la pachet pe liderii Germaniei

WikiLeaks a publicat trei rapoarte NSA care arata ca SUA cunosteau planurile Angelei Merkel pentru a raspunde crizei  financiare internationale si pozitiile ei cu privire la angajamentele lui Obama fata de Iran.

Americanii ii ascultau la pachet pe liderii Germaniei

Nu numai Merkel a fost tinta spionajului NSA, ci si predecesorii sai, Gerhard Schroder si Helmut Kohl, o situatie similara spionajului pe care agentia americana l-a indreptat catre ultimii trei presedinti francezi. Potrivit WikiLeaks, NSA a ascultat telefoanele a 125 de inalti oficiali germani, din ratiuni politice si economice, informeaza Russia Today. Primul raport contine pozitiile Angelei Merkel din 2009 cu privire la criza financiara internationala. Ea isi exprima ingrijorarea fata de abordarea Rezervei Federale a SUA in problema datoriilor suverane sau recomandari pentru FMI pentru oferirea unei influente sporite unor tari precum China.

Gerhard Schroder

Al doilea raport se baza pe interceptarea comunicatiilor dintre Merkel si printul mostenitor al Emiratelor arabe unite, Mohammed ben Zayed Al Nahyane cu privire la angajamentele lui Barack Obama fata de Iran. Al treilea raport contine tot convorbiri ale lui Merkel cu doi consilieri, in 2011, cu privire la Fondul european de stabilitate financiara.

 

author avatar
Tudor Borcea
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger