AcasăNewsNovak Djokovic se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

Novak Djokovic se opune vaccinării obligatorii împotriva COVID-19

Tenismanul sârb, numărul unu mondial, este pus în fața unei dileme în cazul în care va deveni obligatorie vaccinarea jucătorilor înainte ca să poată concura din nou după reluarea sezonului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

“Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători. Dar dacă va deveni obligatorie, ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă un există un vaccin”, a spus Djokovic într-un videochat live pe Facebook cu alţi sportivi sârbi. Luna trecută, franţuzoaica Amelie Mauresmo, fostă numărul unu mondial, a spus că restul sezonului 2020 ar trebui anulat, considerând că turneele nu ar trebui reluate înainte ca jucătorii să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Cu toate acestea, organizatorii ATP sau WTA nu au sugerat că astfel de măsuri ar fi necesare, în timp ce oamenii de știință cred că un vaccin Covid-19 va fi disponibil abia anul viitor, fapt de mărește temerile în privința posiblității disoutării unor turnee pe parcursul acestui an.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
300 afisari

2 COMENTARII

  1. intrebare
    daca un om are diferite boli cronice , diabet emfizem pulmonar pneumonie etc vaccinul nu ii face rau?

  2. Persoanele peste 65 ani nu trebuie vaccinate (introducerea virusului cov19 amortit=vaccin) sigur vor avea efecte negative asupra lor) ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger