AcasăNewsNoul raport MCV in privinta Romaniei, asteptat in cursul acestei zile

Noul raport MCV in privinta Romaniei, asteptat in cursul acestei zile

UPDATE – Raportul a fost publicat. Desi e vorba, in mare, de o evaluare favorabila Romaniei, e important de avut in vedere faptul ca nu scapam inca de MCV. Oficialii europeni au facut unele recomandari, 12 la numar, necesar a fi indeplinite pentru a se lua in calcul incheierea monitorizarii.

Totodata, trebuie mentionat faptul ca nu au fost trecute cu vederea nici cele doua proiecte de Ordonanta de Urgenta – in privinta gratierii, dar si a modificarilor Codurilor.

Urmatoarea evaluare va avea loc la finele anului in curs. Detalii cu privire la continutul raportului gasiti aici.

––––

Concluziile continute de cel mai recent raport in privinta progreselor inregistrare de Romania urmeaza sa fie prezentate in cursul acestei zile.

Tot miercuri se vor prezenta si pasii facuti de vecinii bulgari in cadrul mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Va amintim ca in urma cu aproximativ doua saptamani, actualul ministru al Justitiei anunta ca Romania prezinta toate conditiile ca acest Mecanism sa fie incheiat.

MCV-ul a fost instituit in urma cu 10 ani si este menit a monitoriza progresele inregistrate de cele doua state ce fac parte din marea familie europeana in privinta luptei anticoruptie, dar si a reformelor judiciare.

86 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger