AcasăNewsNoul Papa, acuzat ca ar fi aprobat torturi si rapiri

Noul Papa, acuzat ca ar fi aprobat torturi si rapiri

Nici bine nu s-a strigat “Habemus Papam” ca noul Papa a si fost criticat. Se pare ca Papa Francisc ar fi aprobat torturi si rapiri.

Jorge Mario Bergoglio, noul papa Francisc,  este acuzat de argentinieni ca ar fi colaborat cu regimul de dictatura militara, in care erau torturati dizidenti.

Noul papa, fost arhiepiscop de Buenos Aires, si-a petrecut o mare parte a activitatii sale preotesti in timpul dictatorii militare a generalului Videla si chiar este acuzat ca a colaborat cu regimul, in detrimentul cetatenilor argentinieni. De aici au ponit si acuzatiile despre care scrie presa din Argentina.

Medicul Lorenzo Riquelme traieste in prezent in Franta, dar in 2010, povestea in presa ca in anul 1976 a fost rapit si torturat in sediul Ordinul Iezuitilor, care era condus la acea vreme chiar de catre actualul Papa. Medicul era pe atunci un tanar militant impotriva regimului dictatorial.

In plus, si Miguel Ignacio Mom Debussy, care i-a fost sofer timp de zece ani, a povestit despre noul Papa ca ii destainuia despre numeroasele sale intalniri cu seful Marinei Miltare, Emilio Massera si chiar acesta ii dezvaluia din planurile politice ale dictaturii.

author avatar
Andra Nesu
1.074 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger