AcasăNewsNoul mers al trenurilor Intercity, InterRegie si Regio, intrat in vigoare astazi,...

Noul mers al trenurilor Intercity, InterRegie si Regio, intrat in vigoare astazi, 11 decembrie 2011

foto: bzi.ro

Noul Mers al Trenurilor, care intra in vigoare duminica si este valabil pana in 8 decembrie 2012, schimba rangurile trenurilor de calatori in Intercity (IC), InterRegio (IR) si Regio (R), pe unele magistrale fiind redusa durata calatoriei.

foto: bzi.ro

In noul plan de mers 2011-2012 vor circula 70 de trenuri internationale, din care 40 InterRegio, patru Intercity si 26 Regio, precum si 1.336 de trenuri in trafic local, 28 fiind Intercity, 198 InterRegio si 1.110 Regio, se arata intr-un comunicat de miercuri al CFR Calatori.

Duratele de parcurs ale trenurilor de rang superior pe magistralele 200 Brasov-Curtici si 300 Bucuresti-Oradea vor fi reduse, pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a infrastructurii feroviare de pe Valea Prahovei. Astfel, daca in prezent durata de parcurs a unui tren Rapid in relatia Bucuresti Nord-Brasov este de trei ore si 45 de minute, in 2012 aceasta se va reduce la doua ore si 45 minute la un tren InterRegio.

De asemenea, din 11 decembrie vor fi noi legaturi directe cu trenuri InterRegio, intre Bucuresti si Bistrita, Bucuresti si Targu Mures, Bucuresti si Sibiu, Craiova si Brasov, Brasov si Sibiu, Bucuresti si Timisoara, Satu Mare si Constanta, Constanta si Brasov.

Tariful la trenurile Intercity si Regio (fostele trenuri Personal) va fi pastrat, iar pentru cele de tip InterRegio se va practica un tarif intermediar intre tariful celor doua ranguri de tren Accelerat si Rapid (cu aproximativ 22 la suta mai putin decat la Rapid si cu aproximativ 12 la suta mai mare decat cel de la Accelerat).

Prin tariful pentru InterRegio, abonamentele emise la trenurile Rapid vor scadea cu o suma intre 40 si 140 de lei pe abonament, iar cele de la trenurile Accelerat vor creste in medie cu 10 lei pe abonament.

Totodata, va fi aplicat un „procent de fidelitate”, care va mentine un tarif convenabil la calatoria cu mai multe trenuri apartinand CFR Calatori. Astfel, este vorba de reduceri de 10 la suta pentru doua trenuri, 15 la suta pentru trei trenuri, 20 la suta pentru patru trenuri, procentele fiind aplicate la biletele intregi adult si 50 la suta reducere pentru copii.

Biletul va putea fi folosit ca bon fiscal.

In noul mers al trenurilor se vor aplica simultan reducerea de anticipatie si procentul de fidelitate la calatoria cu mai multe trenuri, vor fi reduse cu cinci la suta tarifele la biletele vandute prin sistemul online, pentru perioadele in care nu vor exista alte oferte la acest canal de distributie.

Totodata, sunt mentinute ofertele comerciale existente, prin care se acorda reduceri la transportul feroviar.

 

author avatar
Ciprian Purice
763 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger