AcasăNewsNoul Iohannis, un Ceausescu inchipuit

Noul Iohannis, un Ceausescu inchipuit

Presedintele merge din poza in poza. Lumea, insa, s-a prins si nu-i mai acorda credit

Presedintele isi schimba fata. Se recladeste. Se transforma. Se „revergoreaza” in speranta ca va convinge cu noua lui aura. Cred ca ar vrea sa semene cu un Ceausescu aplecat peste tara, dar nu-si da seama ca-i face umbra. Discuta lejer despre orice, pentru ca se pricepe. Ca si Ceausescu. De la autostrazi la spitale, de la fonduri europene si pana la justitie, de la cai ferate si pana la banii de pensii. Atata dibacie la rostogolit cuvinte de umplutura nu am mai intalnit decat la raposatul presedinte. Doar ala reusea sa vorbeasca patru ore, la un congres, fara sa spuna nimic.

Presedintele merge din poza in poza Lumea insa s a prins si nu i mai acorda credit

L-am auzit pe Iohannis vorbind la Pitesti. Apoi i-am recitit discursul, ca intotdeauna. M-am si ingrozit, dar am si ras copios. In proportie de peste 60 la suta, era sablonul epocii Ceausescu. Ca o shaorma cu de toate. Avea si un pic de clasa muncitoare, si dezvoltarea industriei, si  sanatate.

Aoleu, cata viziune!

Apoi, aidoma geniului Carpatilor, dar cu mult mai multa perversitate, incerca sa inmoaie tonul, dand-o pe un soi de glume proletare, la care nici  Marx nu ar fi zambit. Sau chiar ironii, la fel de proaste, de parca ar fi fost gandite de Ana Pauker si aprobate de Comitetul Central al PCR. „Din pacate, in domeniul infrastructurii planurile se gasesc acolo unde de obicei se gaseau la guvernantii nostri: pe hartie, frumos colorate, proiecte strategice si cu alte promisiuni. Eu cred ca, daca am aduna promisiunile de kilometri de autostrada facute de toti guvernantii in ultimii, hai sa zicem, 20 de ani, am avea autostrazi cat China. Evident ca nu avem. Nici macar 800 de km de autostrazi nu avem. Noroc ca pana aici vine una”. Aoleu, cata viziune!

Despre ce vorbim?

Autostrazi cat China sau ca in China? Nu mi-e clar. Calitate sau lungime? Nici aici nu e mai limpede. Suspendate sau cu opt benzi pe sens? A uitat sa zica. In astia 20 de ani ii luam in calcul si pe liberalii care au trecut pe la Ministerul Transporturilor ca prin Place de la Concorde, cu ochii dupa vreun fund mai fasnet? Si pe pedelistii lui Basescu, varsati la PNL ca la popota, cand ciorba de ieri se toarna peste supa de azi, sa iasa la cantitate? Nu ca ar fi fost PSD mai grozav, dar mie imi fuge gandul la Anca Boagiu, la Ramona Manescu si la Ludovic Orban, din partidul prezidential. Este foarte adevarat ca Ioan Rus a pictat un masterplan cu ulite, carari, drumuri din alea si din altele, de-ti rupeau ochii culorile de pe plansa, dar Guvernul Ciolos nici macar nu a reusit sa tunda iarba de pe potecile desenate si sa le dea in folosinta. Despre ce vorbim?

Dragnea e de vina

Cat de elegant a spus el ca a facut o atentionare publica la adresa Guvernului cu privire la atragerea de fonduri europene, pe care presa, numai din rautate – sunt sigur de asta – a tradus-o prin „Iohannis se lauda ca sta cu batul pe Guvern”. Si, vezi Doamne, imediat dupa ce el a a zis si a dres cu atentionarea, Guvernul doamnei aleia care nu vrea sa demisioneze a si depus cereri de rambursare de peste 400 de milioane de euro. Ba, a mai si facut public ca a aprobat construirea a trei autostrazi. Sunt cutremurat, sincer! Nu de promptitudine, drumurile alea oricum se construiau, ci de stilul pe care Iohannis l-a imprumutat de la Ceausescu. Cum ridica el batul, cum tara se misca bine. Cum da el din mana, cum se face ceva. Si, bineinteles, cand iese ceva bine, isi trage imediat spuza pe turta lui. Daca nu, Dragnea e de vina. Ceausescu, desi avea si el perversitatile lui, avea totusi bunul-simt de a baga in ecuatie clasa muncitoare. Acum, nu mai e cazul, pentru ca muncitorii au sters-o in paradis.

Nu se pupa lucrurile

Cred, in continuare, ca „revergorarea” lui Iohannis se bazeaza pe copierea imaginii lui Ceausescu. Un presedinte care bate tara in lung si-n lat, vorbeste cu oamenii, se arata binevoitor si sfatos, face bai de multime, da indicatii si tra-la-la si tot asa. Cunoasteti modelul. Doar ca, lui Ceausescu, imaginile astea i-au reusit pe deplin, chiar daca nu erau adevarate in totalitate. Lui Iohannis, insa, nu ii ies deloc, oricat ar zambi. Mai ales cea cu presedintele iubitor de romani. Oamenilor le cade greu si imaginea lui reala, dar si cea pe care vrea sa o arate acum. Poporul e din ce in ce mai nervos si-l cam injura. Nu se pupa lucrurile, oricat de mult ar vrea el sa pozeze intr-un soi de Ceausescu. Va ramane doar inchipuit. Si cam atat.

author avatar
Valentin Boeru
2.508 afisari

5 COMENTARII

  1. Bai băieți va rog eu sa nu il jigniți pe Ceausescu prin asemănare cu nonvalori gen paltonas.

  2. Sa fim seriosi. Ceea ce a reusit sa faca o tara, in doar 25 de ani, sub conducerea lui Ceausescu… cu greu vom revedea infaptuit.
    Ceausescu a construit si nu a tradat neamul, oamenii, tara. Ne-a fost greu, dar… abia acum putem intelege dimensiunea distrugerii romanilor, a Romaniei din ultimii 28 de ani.
    Hmmm… O fi avut Ceausescu limbaj de lemn (de-aia a si fost impuscat, pentru ca daca ar fi comunicat de ce ne e greu, am fi facut zid in fata lui), dar nu poti pune niciun semn de egal intre cei doi. E o jignire prea mare adusa lui Ceausescu

  3. ZEFLEMEAUA

    de Camil Petrescu

    Motto: „Românii e deştepţi !!!“.
    Când va veni sfârşitul lumii
    Românii nu vor fi atenţi
    Isus a spus: „Talita kumi“
    Dar nu pentru inconştienţi.

    Iar Ziua Domnului, ca hoţul
    În miez de noapte va sosi
    Femeia va dormi, iar soţul
    Reviste porno va citi.

    N-avem conştiinţa tragediei
    Si totul luăm „à la légere“
    Noi, campionii băşcăliei
    Am compromis orice mister.

    Avem o scuză de faţadă:
    „Lasă, că merge şi aşa!“
    Trădăm la primul colţ de stradă
    Şi-apoi încălecăm pe-o şa.

    Senzaţia e de plutire
    De infinit paraşutism
    Noi am făcut mişto subţire
    Şi de marxism, şi de fascism.

    Ce Decebal şi Burebista?
    Ce patriotul cărturar?
    Trăiască Miţa Biciclista
    Şi berea rece la pahar!

    Mitică veşnic să trăiască
    Şi noi pe lângă el, noroc!
    Filozofia chelnărească
    E tot pe loc, pe loc, pe loc!

    Întreaga drojdie se scurse
    Din mahalale de Fanar
    Şi-n loc să fim un roib de curse
    Noi am ajuns din cal – măgar.

    Pe primul loc e-njurătura
    Ea pentru toate e un leac
    Simţi cum îţi umple gura
    O moştenim din veac în veac.

    Noi „facem“ şi „băgăm“ de-a valma
    Noi suduim neîncetat
    Iar la al meu popor, sudalma
    E o religie de stat.

    La treburile serioase
    Noi nu ne concentrăm destul
    Avem o somnolenţă-n oase
    Şi-o zeflemea de prost fudul.

    Ceac-pac! Dar la reluări de faze
    Parcă ne mai trezim puţin
    N-avem profil de kamikaze
    Tiparul nostru-i byzantin.

    Apocalipsa furtunoasă
    Îi sperie pe pământeni…
    Pe noi nu ne-o găsi acasă –
    Vom fi la meci, sau la pomeni.

    Aceasta, poate, ne e soarta
    S-o tragem şi pe asta-n piepţi
    N-aveţi decît să-nchideţi poarta
    Hai, că românii e deştepţi!!!

  4. Fartatilor hotarati-va ori nazist ori ceausist ca iar se crapa pezdeul si se face muci pan la toamna cu concurenta si Ro Tv si A3 care contribuie cu limba lor lipicios ascutita. Lasati-i in pace ca aduceti teleoltencele la 10 %… In ritmul asta Ponta ia tot. Deci ceausist sau nazist sa inteleaga si mama?…

  5. Fartatilor hotarati-va ori nazist ori ceausist ca iar se crapa pezdeul si se face muci pan la toamna cu concurenta si Ro Tv si A3 care contribuie cu limba lor lipicios ascutita. Lasati-i in pace ca aduceti teleoltencele la 10 %… In ritmul asta Ponta ia tot. Deci ceausist sau nazist sa inteleaga si mama?…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger