AcasăNewsNoul comandant al NATO in Europa: Sa fim pregatiti pentru a face...

Noul comandant al NATO in Europa: Sa fim pregatiti pentru a face fata Rusiei

Generalul Curtis Scaparrotti promite ca nu va face un pas inapoi in fata Moscovei

Generalul Curtis Scaparrotti, noul comandant suprem al fortelor aliate in Europa, a cerut Aliantei sa continue intarirea militara pe flancul estic, pentru a contracara Rusia si amenintarile teroriste.

Generalul Curtis Scaparrotti promite ca nu va face un pas inapoi in fata Moscovei

In timpul ceremoniei de preluare a functiei, organizata la cartierul general militar al NATO, la Bruxelles, generalul Scaparrotti a remarcat faptul ca Alianta s-a confruntat cu o ”Rusie renascuta, care cauta sa se impuna ca o putere militara”, noteaza Sputnik. Scaparrotti a mai mentionat terorismul, ca o alta provocare strategica a NATO, care ”constituie o amenintare imediata, cum intreaga lume a putut fi martora la Paris sau la Bruxelles, sau la Ankara. Generalul a evocat si afluxul de emigranti si refugiati, care au provocat crize economice si umanitare si au testat structura sociala a Europei. ”Pentru a face fata acestor provocari, trebuie sa continuam sa mentinem si sa intarim nivelul nostru de disponibilitate operationala pentru a fi capabili de lupta chiar in seara asta, daca disuasiunea esueaza”, a declarat generalul american. In februarie 2015, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a asigurat, in timpul unei intalniri cu seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, ca recentele demersuri intreprinse de Alianta in Estul Europei au un caracter pur defensiv. Kremlin a reiterat insa ca NATO creaza tensiuni suplimentare care ar putea genera confruntari si submineaza sistemul de securitate euroatlantic in ansamblul sau.

Adjunctul secretarului de Stat al SUA, in vizita la Bucuresti

Anthony Blinken, adjunctul secretarului de Stat efectueaza, incepand de ieri, vizite in Polonia, Bulgaria, Romania si Franta, potrivit Departamentului american de Stat. Vizita la Bucuresti a oficialului american este prevazuta pentru 7-8 mai. Blinken se va intalni cu oficiali guvernamentali cu care va avea discutii pe probleme de securitate, inaintea summit-ului NATO de la Varsovia. Secretarul de Stat adjunct va avea intalniri si cu oameni de afaceri si reprezentanti ai societatii civile.

author avatar
Tudor Borcea
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger