AcasăNewsNOUL COD RUTIER/ Amenzile neplatite se transforma in perioade de suspendare a...

NOUL COD RUTIER/ Amenzile neplatite se transforma in perioade de suspendare a permisului

Politia Romana anunta ca, din 6 februarie, va intra in vigoare un nou Cod Rutier.

Acesta aduce multe noutati in ceea ce priveste obligatiile soferilor, dar si a amenzilor, astfel ca trebuie studiat in amanunt. De exemplu, apar multe schimbari in ceea ce priveste transportul copiilor, dar intervine si obligatia ca toti cei din masina sa poarte centura de siguranta.

In materie de copii trebuie precizat ca „cei mici in varsta de pana la trei ani nu pot fi transportati in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia autovehiculelor destinate transportului public de persoane, precum si a taxiului, daca in acestea din urma ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata. In aceste situatii, transportul se realizeaza sub supravegherea unei persoane, alta decat conducatorul auto”.

De asemenea, „copiii cu o inaltime de pana la 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta pentru conducator si pasageri, denumite in continuare sisteme de siguranta, doar daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul. Copiii cu o inaltime de peste 135 cm pot fi transportati in autovehicule echipate cu sisteme de siguranta doar daca poarta centuri de siguranta pentru adulti, reglate astfel incat sa nu treaca peste zona gatului sau fetei, ori daca sunt fixati sau prinsi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare in scaun pentru copii instalat in autovehicul”.

Noul Cod Rutier propune o crestere a amenzilor. Risca amenzi usturatoare soferii care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferata, soferii care trec pe culoarea rosie a semaforului, soferii implicati in accidente de circulatie si care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie, dar si soferii care depasesc cu mult viteza legale.

De acum inainte si pasagerii risca amenzi usturatoare pentru nepurtarea centurii de siguranta.

De departe cea mai importanta prevedere a noului Cod Rutier este transformarea amenzilor neplatite in perioade de suspendare a permisului.

author avatar
Cristi Ionita
2.027 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger